Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc, a discutat despre viitorul european al Republicii Moldova şi despre stadiul reformelor din ţara noastră cu lideri internaţionali, reuniţi la Bruxelles, cu ocazia Congresului Partidului Socialiştilor Europeni

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a discutat despre viitorul european al Republicii Moldova şi despre stadiul reformelor din ţara noastră cu lideri internaţionali, reuniţila Bruxelles, cu ocazia Congresului Partidului Socialiştilor Europeni. Printre liderii europeni cu care Vlad Plahotniuc s-a întâlnit se numără: preşedintele Grupului Social Democrat din Parlamentul European, Hanes Swoboda, liderul Partidului Socialist francez, Harlem Desir, preşedintele Partidului Social Democrat Muncitoresc din Suedia, Stefan Lofven, preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic, şi europarlamentari, membri ai Partidului Socialiştilor Europeni.

Reprezentantul socialiştilor francezi, Harlem Desir, a reiterat invitaţia transmisă anterior lui Vlad Plahotniuc, de a participala Congresul PartiduluiSocialist din Franţa, care se va desfăşurala Toulouse, în perioada următoare. Cu ocazia acestui eveniment, Harlem Desir va prelua oficial conducerea formaţiunii care se află la guvernare în Franţa, poziţie din care şi-a arătat deschiderea de a consolida relaţiile de cooperare dintre cele două ţări.

În cadrul discuţiilor avute cu Stefan Lofvel, liderul social democraţilor din Suedia, Vlad Plahotniuc a menţionat că ritmul în care se dezvoltă Republica Moldova este strict legat de modul în care sunt implementate reformele, dar a subliniat că, pentru ca cetăţenii să poată suporta mai uşor aceste reforme, este important să înceapă să se simtă beneficiile ei. “Acest lucru se poate face, în primul rând, pornind de la nevoile imediate ale oamenilor”, a declarat Vlad Plahotniuc.

De asemenea, împreună cu Hanes Swoboda, preşedintele grupului social democraţilor din Parlamentul European, Vlad Plahotniuc a discutat despre elementele esenţiale ale Acordului de cooperare, care urmează a fi semnat între PDM şi social democraţii europeni. Sprijin pentru procesul de integrare europeană pe care îl parcurge RepublicaMoldova, grupul de deputaţi din partea PDM a primit şi din partea Muntenegrului, stat reprezentat la reuniunea dela Bruxellesde către speakerul Ranko Krivokapic.

Anul acesta, Congresul Partidului Socialiştilor Europeni se desfăşoară sub tema solidarităţii. “Împreună pentru Europa de care avem nevoie” este tema rezoluţiei pe care Congresul o va adopta, în cursul zilei de astăzi.

Sursa: www.pdm.md

PDM consideră că sprijinirea agricultorilor de către stat ar trebui să se realizeze permanent Vlad Plahotniuc s-a întâlnit, la Bruxelles, cu premierul român Victor Ponta