Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM, apreciat pentru promovarea intereselor R.Moldova pe plan internaţional

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

În cadrul congresului PES de la Bruxelles, liderii socialiştilor europeni au chemat Republica Moldova să participe mai activ la evenimentele politice din Europa, iar Partidului Democrat a fost apreciat pentru promovarea intereselor Republicii Moldova pe plan internaţional. Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM şi al Parlamentului de la Chişinău a primit invitaţii din partea colegilor din mai multe ţări europene de a efectua vizite la nivel bilateral şi a susţine cauza integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Pe parcursul celor două zile ale Congresului Partidului Socialiştilor Europeni, Vlad Plahotniuc a avut întâlniri cu premierul român Victor Ponta, cu liderul Partidului Socialist Francez, Harlem Desir, cu preşedintele Fundaţiei pentru Studii europene progresiste creată de Parlamentul European, fostul premier al Italiei, Massimo D’Alema, cu preşedintele Partidului Social Democrat Muncitoresc din Suedia, Stefan Lofven, cu preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic, şi cu preşedintele Grupului Social Democrat din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

Preşedintele Fundaţiei pentru Studii Europene Progresiste, reprezentantul Partidului Democrat din Italia, Massimo D’Alema, a declarat că reprezentanţii PDM au făcut să se audă mai ferm mesajul Moldovei în ceea ce priveşte politica de integrare europeană. “Pentru multe ţări care vin din comunism, care au avut experienţa comunistă, apropierea de UE a fost o garanţie a democraţiei şi a transparenţei sociale”, a spus fostul premier italian la întâlnirea cu Vlad Plahontiuc.

În cadrul discuţiilor avute la Bruxelles, Vlad Plahotniuc a vorbit despre faptul că ţara noastră îşi asumă responsabilităţile şi obiectivele de dezvoltare pe parcursul său european, precum şi despre perspectivele social-economice ale Republicii Moldova. “La multiplele întâlniri cu liderii social-democraţiei europene am solicitat şi am primit asigurări de sprijin pentru Republica Moldova. Sunt încrezător că acest suport va aduce Moldova mai aproape de nivelul de dezvoltare european. De altfel, chiar participarea noastră la acest eveniment de anvergură demonstrează încă o dată că suntem ataşaţi de valorile europene şi că locul nostru este în UE”, a declarat Vlad Plahotniuc, care a condus grupul de deputaţi ai Partidului Democrat din Moldova la Congresul PES de la Bruxelles.

Menţionăm că Partidul Socialiştilor Europeni a adoptat o rezoluţie cu genericul “Împreună pentru Europa de care avem nevoie”, prin care partidele social-democrate îşi asumă obiectivul de a relansa economia, de a reduce şomajul şi de a întări democraţia în ţările pe care le reprezintă. De asemenea, Congresul l-a reales pe Serghei Stanisev în funcţia de preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Aproximativ 800 de noi membri ai Partidului Democrat de la Ialoveni şi-au primit carnetele de partid în cadrul Forumului raional din 29 septembrie Echipament tehnic şi sportiv pentru tinerii din satul Buciuşca