Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii din toate raioanele s-au reunit astăzi în ultima şedinţă din acest an a Consiliului Politic Naţional

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 decembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Democraţii din toate raioanele s-au reunit astăzi în ultima şedinţă din acest an a Consiliului Politic Naţional, în cadrul căreia a fost făcut un bilanţ al activităţii în anul 2012, dar şi trasate obiectivele pentru viitor.

“Anul 2012 a fost unul crucial şi determinativ atât pentru partid, cât şi pentru ţară, fiind depăşită criza politică de durată, iar PDM a demarat un amplu proces de reformare. Am ştiut să ne plasăm mai sus de interesele înguste de partid, în binele ţării”, a menţionat liderul PDM, Marian Lupu.

Evenimentul anului pentru PDM, în opinia lui Marian Lupu, a fost Congresul VII, urmare a căruia formaţiunea a pornit pe calea modernizării. “2012 marchează nu doar stabilirea acestor obiective, dar şi un şir de realizări. Am finalizat partea formală organizatorică. Aceste măsuri de reorganizare s-au produs nu doar la nivel central, fiind în plină desfăşurare în teritoriu”, a subliniat preşedintele PDM. Astfel, de la începutul anului, numărul membrilor a crescut cu 50%, fapt care vorbeşte despre încrederea tot mai mare pe care o au oamenii în PDM.

“În anul 2013, ne vom axa pe promovarea mai intensă a obiectivelor şi a principiilor doctrinei social-democrate. Ne vom concentra pe promovarea iniţiativelor mult-aşteptate de oameni”, a adăugat Marian Lupu.

“Vin să mulţumesc întregii echipe pentru efortul depus pe parcursul anului. După cum am promis în cadrul Congresului, partidul a început să se fortifice, suflul nou fiind resimţit atât la nivel central, dar mai ales în teritoriu, fapt care insuflă mult optimism”, a spus prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a subliniat că, pe viitor, criteriul de bază de pentru promovarea oamenilor în partid va fi dedicarea şi performanţele.

La rândul său, preşedintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov, a remarcat că anul acesta a început sub semnul îngrijorării, nefiind o perspectivă clară privind evoluţia situaţiei politice, dar s-a reuşit depăşirea acestei incertitudini, inclusiv cu aportul Partidului Democrat, care a mers la cedări. Totuşi, Dumitru Diacov a îndemnat membrii PDM să se mobilizeze în anul care vine pentru a menţine trendul de ascensiune demarat în interiorul partidului.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Ajun de sărbători cu surprize la Bălţi Vlad Plahotniuc: PDM a dat startul schimbărilor în clasa politică, prin promovarea oamenilor valoroşi, care fac politică modernă europeană