Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM propune scutirea de TVA şi taxa vamală a investiţiilor în capitalul social

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Fracţiunea PDM din Parlament a înregistrat un Proiect de lege care prevede că nu se aplică TVA şi taxa vamală la investiţiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiţii în economia naţională.

Autorii un grup de deputaţi PDM, Iurie Bolboceanu şi Oleg Sîrbu, ua înaintat, cu titlu de iniţiativă legislativă, un Proiect de lege care prevede că nu se aplică TVA şi taxa vamală la investiţiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiţii în economia naţională.

Autorii proiectului menţionează că, începând cu 1 ianuarie 2013, se retrage Legea cu privire la tariful vamal, care stabilea că nu se aplică TVA şi taxele vamale la activele materiale ale căror valoare depăşeşte 6000 de lei pentru o unitate şi al căror termen de exploatare depăşeşte un an, destinate includerii în capitalul statutar (social) în modul ţi în termenele prevăzute de legislaţie. Autorii proiectului specifică că această lege a demonstrat eficienţă, deoarece “fundamentul” investiţiilor majore, în special în sectorul real al economiei, îl constituie echipamentele şi utilajul. În legătură cu faptul că pe piaţa internă a Republicii Moldova lipsesc utilajul performant şi tehnologiile moderne autohtone, agenţii economici sunt impuşi să importe această producţie.

În acest context, proiectul de Lege înaintat stipulează neaplicarea de TVA şi taxă vamală la investiţiile în capitalul social, ceea ce va contribui la atragerea de investiţii în economia naţională.

Fracţiunea parlamentară a PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM propune majorarea salariilor aleşilor locali cu 35% Iniţiativă legislativă a PDM: 12% din TVA să rămână la dispoziţia producătorilor agricoli