Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Poziţia PDM cu privire la votul comun, acordat astăzi de consilierii raionali ai PLDM şi PCRM din Floreşti pentru demiterea preşedintelui raionului, democratul Ştefan Paniş

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Poziţia Partidului Democrat cu privire la votul comun, acordat astăzi de consilierii raionali ai PLDM şi PCRM din Floreşti pentru demiterea preşedintelui raionului, democratul Ştefan Paniş:

Partidul Democrat din Moldova constată că, prin votul acordat astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Raional Floreşti, consilierii PLDM au distrus majoritatea democratică de la conducerea raionului. Astăzi, PLDM a trădat încă o dată un partener democratic, alegând să facă alianţă cu PCRM, anume cu cei pe care, în urmă cu mai puţin de un an, îi blamau şi îi criticau.

Partidul Democrat consideră că este regretabilă alegerea distructivă a PLDM şi constată că, prin acţiunile lor, liberal-democraţii acţionează şi în teritoriu după chipul şi asemănarea liderului lor, premierul Vlad Filat. La fel ca în Floreşti, şi la nivel naţional s-a putut observa cum Vlad Filat a distrus, la 13 februarie, o majoritate democratică, cea din Parlament. S-a văzut, de asemenea, cum Vlad Filat dă indicaţii prin telefon ca să fie şantajaţi aleşii locali şi să se pună presiune pe instituţiile statului.

PDM apreciază că votul împotriva democratului Ştefan Paniş este, iată, o nouă tentativă prin care PLDM şi Vlad Filat încearcă să intimideze aleşii locali, pe care şi-ar dori să-i poată controla după bunul plac. PDM consideră că şantajul, traficul de influenţă şi intimidarea sunt metode dezonorante ce îi descalifică pe politicienii care le practică.

Membrii Partidului Democrat nu se vor lăsa intimidaţi şi vor răspunde în continuare doar în faţa cetăţenilor.

Faptul că poziţia noastră în faţa oamenilor este cea corectă a fost confirmat, atât prin trădarea de astăzi a consilierilor raionali ai PLDM din Floreşti, dar şi prin acţiunile recente ale premierului Vlad Filat — acţiuni care arată adevărata faţă a premierului. Acesta, în timp ce umblă cu plângeri aşa zis pro-occidentale la preşedintele Nicolae Timofti, loveşte pe la spate în cei pe care îi cheamă la dialog şi tot acesta se lasă folosit de comunişti — inclusiv în teritoriu! PDM le atrage atenţia cetăţenilor că cel care trădează partenerii interni, tot acela va trăda şi partenerii externi.

De asemenea, constatăm că, în timp ce la Chişinău Vlad Filat afirmă fals că AIE nu a fost distrusă şi că este gata să facă paşi înapoi, acesta a demarat atacurile la adresa foştilor parteneri de alianţă la nivel local.

Serviciul de presă al PDM precizează că, astăzi, 28 februarie, consilierii raionali ai PLDM din Floreşti au votat împreună cu consilierii PCRM pentru abrogarea deciziei de numire a democratului Ştefan Paniş în calitate de preşedinte al raionului. Democraţii au contestat legalitatea acestei decizii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM Glodeni are peste 800 de noi membri Marian Lupu: Dezastrul şi haosul politic în care ne aflăm a fost creat de PLDM şi Vlad Filat