Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Dezastrul şi haosul politic în care ne aflăm a fost creat de PLDM şi Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

“Dezastrul şi haosul politic în care se află Republica Moldova e creat de PLDM şi Vlad Filat”, a declarat preşedintele Parlamentului, liderul PD, Marian Lupu, solicitat de jurnalişti să comenteze apelul preşedintelui ţării ca liderii AIE să se aşeze la masa tratativelor pentru a ameliora situaţia politică din ţară.

Marian Lupu a declarat că “apreciază eforturile şefului statului de a normaliza cumva situaţia de dezastru politic şi haos care a fost creată de către Vlad Filat şi PLDM la data de 13 februarie”, cînd premierul a anunţat că PLDM iese din acordul de constituire a AIE.

“Preşedintele Nicolae Timofti dă dovadă de înţelepciune. Însă, atît timp cît continuă situaţia de dezastru politic, instabilitate, de distrugere, care a fost provocată de Vlad Filat, cerinţele PDM rămîn a fi neschimbate. Cred că acest apel trebuie auzit în primul rînd de PLDM. Atît timp, cît avem această alianţă distrusă, noi păstrăm poziţia anterioară de a începe negocierile de la zero”, a spus liderul PDM.

Liderul PDM a reiterat că “varianta zero” presupune demisia premierului şi cea a preşedintelui Parlamentului.

“Acest lucru este important pentru ca toţi jucătorii politici să coboare cu picioarele pe pămînt şi să fie egali într-un eventual proces de dialog. Totodată, acest lucru este necesar pentru a fi eliminate orice pîrghii de influenţă politică, dreptul de telefon, utilizarea resurselor administrative, trafic de influenţă. Toate acestea nu trebuie aplicate în contextul discuţiilor care vor urma”, a precizat Lupu.

Totodată, după ce anterior, prim-ministrul Vlad Filat a declarat că “nu va capitula în faţa mafiei”, ca răspuns la solicitarea Partidului Democrat de a-şi prezenta demisia, Marian Lupu a precizat că “Vlad Filat nu poate să capituleze, deoarece însuşi conduce această mafie”.

“Atunci cînd domnia sa vorbeşte de mafie, în mod evident, subînţelege mafia de la fisc, de la vamă, de la Cancelaria Granturilor, de la Achiziţii Publice. Şi atunci cum să lupte domnia sa cu mafia pe care însuşi o conduce? Cum să capituleze «capo di tutti capi» în faţa celor pe care îi apară? Părerea mea este că decizia de a nu demisiona aparţine nu doar premierului, dar şi ortacilor săi, celor care îi stau în spate, care fură 120 de milioane de dolari SUA de la Banca de Economii. Aceştia, îl influenţează să nu cedeze, pentru că astfel nu va fi cine să-i mai asigure din punct de vedere politic”, a declarat liderul PD.

Sursa: www.pdm.md

Poziţia PDM cu privire la votul comun, acordat astăzi de consilierii raionali ai PLDM şi PCRM din Floreşti pentru demiterea preşedintelui raionului, democratul Ştefan Paniş Democraţii din municipiul Chişinău au marcat sosirea primăverii