Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

A fost constituit Departamentul pentru Sanatate al PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Un nou departament de specialitate al Partidului Democrat din Moldova, responsabil pentru elaborarea politicilor partidului în domeniul Sănătăţii, a fost constituit, astăzi, 30 august a.c. Departamentul pentru Sănătate este coordonat de vicepreşedintele PDM, parlamentarul Valentina Stratan, şi reuneşte experţi în domeniu: doctori cu experienţă, profesori universitari, conducători ai unor instituţii medicale.

“În cadrul PDM sunt specialişti de înaltă calificare din domeniul sănătăţii, care sunt pregătiţi să propună iniţiative utile şi politici pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate pacienţilor. Deja avem multe propuneri şi iniţiative — inclusiv în ceea ce priveşte ocrotirea sănătăţii mamei şi a copilului, asistenţa medicală primară, drepturile pacientului şi condiţiile de lucru pentru personalul medical — pe care le vom propune pentru a fi promovate de către PDM în Parlament şi în Coaliţie”, a declarat vicepreşedintele PDM, Valentina Stratan, despre priorităţile asumate de echipa de experţi pe care o coordonează.

Şef al Departamentului pentru Sănătate este Aliona Serbulenco, directorul medical al unui centru privat din Capitală şi specialist cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul sănătăţii, medic de categorie superioară. “Nu vom fi declarativi, ci vom lansa propuneri realiste, care vin direct de la specialiştii care cunosc îndeaproape sistemul”, a anunţat şeful Departamentului PDM, în cadrulşedinţei de constituire de astăzi.

Amintim că PDM a înfiinţat, ca parte din procesul de modernizare internă, 13 departamente de specialitate — organizaţii interne ale partidului, responsabile de elaborarea proiectelor cu care PDM se va prezenta în Guvern şi în Parlament începând cu toamna acestui an. Fiecare astfel de structură este coordonată de câte un vicepreşedinte al partidului şi are un şef — responsabil de activitatea specialiştilor pentru a elabora aceste proiecte.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia municipala de Femei a Partidului Democrat din Moldova a lansat acţiunea De Ziua Limbii Noastre, Caravana OF PDM “Bastina” a ajuns în satul Hîrbovăţ raionul Anenii Noi