Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii vor pregăti un proiect de lege privind acordarea unei cote în Parlament reprezentanţilor Găgăuziei

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Democraţii din autonomia găgăuză vor pregăti un proiect de lege privind acordarea unei cote în Parlament reprezentanţilor Găgăuziei. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul unei şedinţe a activului Partidului Democrat din autonomie.

La şedinţă s-a discutat despre situaţia social-politică din Moldova, inclusiv din Găgăuzia; despre strategia comună la viitoarele alegeri ale başcanului autonomiei; despre începerea elaborării unui program electoral al candidatului unic la funcţia de başcan al Găgăuziei (Gagauz-Yeri); despre întărirea disciplinei interne.

În urma dezbaterilor, participanţii la adunare au luat o decizie unanimă: de a îndrepta eforturile întru apărarea bugetului Găgăuziei pentru anul 2014; de a pregăti un proiect de lege şi de a asigura promovarea acestuia în Parlament privind acordarea Găgăuziei a unei cote în organul legislativ superior al ţării; privind includerea în Constituţia ţării a articolului, care garantează UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri) dreptul la autodeterminare în cazul în care Moldova îşi pierde statutul său.

Participanţii la întrunire au votat în unanimitate pentru decizia privind un candidat unic la funcţia de başcan al Găgăuziei. Cei care au luat cuvîntul au declarat că acest candidat trebuie să devină primarul mun. Comrat, lider al organizaţiei teritoriale a DPM din UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri) şi “Găgăuzia Nouă”, Nicolai Dudoglo.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Tinerii din PDM, pot face mult mai multe decât în oricare alt partid, iar principiul competitivităţii este unul de bază la promovarea cadrelor în formaţiune Marian Lupu a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice