Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

A fost lansat Departamentul politică externă şi integrare europeană a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 octombrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Un nou departament de specialitate al Partidului Democrat din Moldova, responsabil pentru elaborarea politicilor partidului în domeniile politică externă şi integrare europeană a fost constituit, astăzi, 4 octombrie a.c. Departamentul este coordonat de vicepreşedintele PDM, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi reuneşte experţi în domeniu, inclusiv diplomaţi de profesie.

“Ne-am propus, în primul rând, să coagulăm în cadrul PDM o echipă de profesionişti în domeniu, care să contribuie la elaborarea politicilor şi propunerilor de acţiune a PDM în domeniul politicii externe şi integrării europene a statului. În acest sens, vom atrage inclusiv experţi internaţionali”, a declarat Igor Corman.

Potrivit coordonatorului Departamentului, o direcţie foarte importantă în activitatea noii structuri de specialitate a PDM va fi dezvoltarea şi consolidarea parteneriatelor cu diaspora moldovenească. “Suntem pregătiţi să venim cu proiecte şi iniţiative legislative care au ca scop facilitarea revenirii în ţară a concetăţenilor noştri, cum ar fi acordarea de înlesniri la repatrierea bunurilor, la deschiderea afacerilor, dar şi care vizează protejarea drepturilor cetăţenilor care se află la muncă peste hotare”, a adăugat vicepreşedintele PDM, Igor Corman.

De asemenea, membrii Departamentului politică externă şi integrare europeană vor acorda o atenţie majoră dezvoltării colaborării internaţionale cu partidele-surori din alte state, dar şi cu structurile internaţionale de orientare social-democratică.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Democraţii au oferit trandafiri pedagogilor din Chişinău Coaliţia ProEuropeană are majoritate în Consiliul Raional Ialoveni