Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

În ajun de hram, democraţii au vizitat Complexul de Pedagogie Curativă “Orfeu” din capitală

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 octombrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Reprezentanţii Organizaţiei municipale Chişinău a Partidului Democrat au mers în vizită la copiii instruiţi în cadrul Complexului “Orfeu”. Instituţia reprezintă un model de educaţie incluzivă pentru copiii cu deficienţe mintale.

Hramul oraşului Chişinău, marcat pe 14 octombrie, coincide cu cel al Complexului “Orfeu”. În ajunul sărbătorii, democraţii au dus în dar celor peste 100 de copii pachete cu dulciuri şi rechizite şcolare.

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Valentin Guznac, consilier municipal, a felicitat elevii şi corpul didactic cu prilejul sărbătorii. “Vă mulţumim pentru grija pe care o purtaţi acestor copii deosebiţi. Fie ca Domnul să Vă aibă în pază, iar cu ajutorul Dumneavoastră, copiii cu nevoie speciale să aibă parte de o educaţie corectă şi de şanse egale de dezvoltare”, a spus Valentin Guznac.

Directorul Complexului “Orfeu”, Oleg Ababii, a mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi le-a povestit despre misiunea instituţiei. “Avem o experienţă bogată în ce priveşte integrarea şcolară şi socială a copiilor cu deficienţe mintale. Metodele de predare sunt unele deosebite: muzica, pictura, poezia, sunt folosite pentru a motiva copilul să experimenteze şi să înveţe lucruri noi” , a menţionat Oleg Ababii.

Rezultatele activităţii nu se lasă aşteptate. Talentul copiilor de aici a fost apreciat la numeroase concursuri de creaţie şi sportive, iar administraţia instituţiei s-a învrednicit de menţinui, la nivel naţional şi internaţional, pentru promovarea educaţiei incluzive.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a felicitat locuitorii satului Peresecina, raionul Orhei, cu ocazia Hramului localităţii Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate va pleda pentru parafarea şi, ulterior, semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere a ţării noastre cu UE