Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate va pleda pentru parafarea şi, ulterior, semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere a ţării noastre cu UE

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 octombrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate, care reuneşte parlamentari social-democraţi din statele membre ale Uniunii Europene, va pleda pentru parafarea şi, ulterior, semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere a ţării noastre cu UE. Suportul pe care Republica Moldova îl primeşte din partea socialiştilor europeni a fost reconfirmat în cadrul unei întrevederi avute astăzi, la Chişinău, de către Preşedintele PDM Marian Lupu cu o delegaţie a Forumului European, condusă de preşedintele Tommy Waidelich.

“Republica Moldova înregistrează progrese în dialogul cu UE şi este foarte important să existe unitate în promovarea reformelor iniţiate de dumneavoastră pe calea integrării europene. Însăşi vizita noastră acum, la Chişinău, vine să demonstreze sprijin pentru Republica Moldova, în contextul pregătirii pentru Summit-ul de la Vilnius”, a declarat parlamentarul suedez Tommy Waidelich, preşedintele Forumului European.

În cadrul vizitei desfăşurate zilele acestea de către delegaţia Parlamentului European în Republica Moldova, s-a discutat şi despre oportunităţile de consolidare a relaţiilor de cooperare dintre Partidul Democrat şi socialiştii europeni.

“Noi conştientizăm că integrarea europeană nu este o poveste, ci este un pas complex şi dificil, care necesită eforturi conjugate din partea tuturor forţelor politice din Moldova. Suntem decişi să avansăm în eforturile noastre şi mizăm pe susţinerea partenerilor europeni, inclusiv prin intermediul platformei oferite de Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate”, a declarat liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

În ajun de hram, democraţii au vizitat Complexul de Pedagogie Curativă “Orfeu” din capitală Liga Tinerelor Democrate a demarat ciclul de seminare “Calea spre succes”