Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu va participa la Reuniunea Consiliului Internaţionalei Socialiste

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova va participa la Reuniunea Consiliului Internaţionalei Socialiste, care se va desfăşura în Turcia, Istanbul, pe 11–12 noiembrie.

La reuniune urmează să participe demnitari de stat, oficiali, reprezentanţii partidelor de orientare social-democrată din diferite state; partidele cu statut de membru al Internaţionalei Socialiste.

Marian Lupu participă în calitate de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste şi reprezintă Partidul Democrat din Moldova în aceasta structură.

Preşedintele PDM va avea discurs în cadrul reuniunii de plen.

Recent, Marian Lupu a participat la reuniunea prezidiului Internaţionalei Socialiste, ce avut loc la New York la sfîrşitul lunii septembrie.

Internaţionala Socialistă este una dintre cele mai mari organizaţii politice internaţionale si reuneşte peste 140 de partide socialiste, social-democrate, laburiste, precum şi organizaţii regionale de pe toate continentele.

Republica Moldova este reprezentată în Internaţională de Partidul Democrat din Moldova.

Participarea Republicii Moldova la lucrările Internaţionalei este o oportunitate de a interacţiona cu liderii partidelor politice din alte state, cu reprezentanţi ai diferitor instituţii europene şi internaţionale.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu la Internaţionala Socialistă: UE reprezintă o forţă a binelui în lumea de astăzi

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, vicepreşedintele Internaţionalei Socialiste (IS), Marian Lupu, a vorbit, la Istanbul, despre ataşamentul democraţilor din Republica Moldova faţă de valorile promovate de Uniunea Europeană, precum şi despre aplicarea mai avansată a politicilor sociale în ţara noastră. Preşedintele PDM a susţinut un discurs în faţa a peste 140 de partide şi organizaţii social-democrate de pe toate continentele, în cadrul Reuniunii Consiliului Internaţionalei Socialiste, ce are loc la Istanbul, Turcia, în perioada 11–12 noiembrie 2013.

În discursul său, Marian Lupu a reiterat faptul că Republica Moldova este consecventă parcursului său european. “Pentru noi, Uniunea Europeană constituie o forţă a binelui în lumea de astăzi. Şi de aceea Republica Moldova merge înainte pe drumul apropierii de Uniunea Europeană”. Potrivit preşedintelui PDM, UE reprezintă un model economic şi social, un exemplu ce poate fi urmat de alte comunităţi: “Consider că instituţii regionale dezvoltate după modelul Uniunii Europene reprezintă soluţii de dezvoltare pentru toate celelalte continente. Noi, social-democraţii din Republica Moldova, ne menţinem încrederea că structuri precum Uniunea Europeană reprezintă forţe ale dezvoltării mondiale echilibrate”, a declarat Marian Lupu.

Totodată, preşedintele PDM şi-a expus viziunea asupra implementării politicilor sociale în Republica Moldova, în scopul de a crea noi locuri de muncă şi de a ridica nivelului bunăstării. “Bătălia cea mai importantă în Republica Moldova este aceea de a ieşi din prizonieratul sărăciei. Iar pentru acest lucru avem nevoie de creştere economică constantă”, a spus Marian Lupu.

Totodată, preşedintele PDM consideră că în paralel cu atragerea de investiţii străine, este nevoie de sporirea responsabilităţii investitorilor faţă de angajaţi. “Luptăm ca interesele publice să fie mai bine apărate, iar investitorii să accepte responsabilităţi sociale sporite. Şi ştim că nu e întotdeauna uşor să ceri astfel de lucruri unor investitori pe care cu mari eforturi ai reuşit să-i convingi să vină în ţară şi care au creat şi creează locuri de muncă,” a explicat preşedintele PDM.

Marian Lupu a vorbit, de asemenea, despre rolul educaţiei în construcţia unei societăţi echitabile pentru toţi. “Consider că trebuie să punem un accent sporit pe educaţie şi formare. Vulnerabilităţile oamenilor pe piaţa muncii se reduc pe măsură ce cunoştinţele şi capacităţile lor cresc. Social-democraţia trebuie să afirme mai hotărât că egalitatea începe de la educaţie, de la efortul de a oferi fiecărui copil şansa de a învăţa şi a de a se dezvolta,” a afirmat preşedintele PDM.

În finalul discursului, Marian Lupu a făcut apel la forţele social-democrate pentru a contribui la crearea unei lumi în care fiecare să aibă şanse egale de dezvoltare. “Cred că social-democraţia trebuie să exprime viziunea unei lumi pentru cei mulţi, pentru toţi, în care nimeni să nu se simtă exclus sau abandonat pentru că nu corespunde unor anumite standarde”.

Consiliului Internaţionalei Socialiste are loc la Istanbul, pe 11–12 noiembrie şi reuneşte peste 140 de partide şi organizaţii social-democrate de pe toate continentele, instituţii membre ale IS. Internaţionala Socialista este considerată una dintre cele mai importate şi reprezentative organizaţii politice la nivel mondial. Republica Moldova este reprezentată în Internaţionala Socialistă de PDM, care are statut de membru cu drepturi depline. În 2012, Marian Lupu a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste.

Sursa: www.marianlupu.md

Organizaţia persoanelor în etate “Tezaurul Naţiunii” a PDM Rezina şi-a desemnat conducerea Precizare PDM referitor la declaraţiile dlui M.Formuzal