Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cartea Moldovei ajunge astăzi pe masa liderilor europeni

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius vor oferi liderilor europeni prezenţi la reuniune un dar inedit: volumul Cartea Moldovei, care conţine mesaje scrise de cetăţeni din toate raioanele ţării, în cadrul campaniei “Respect pentru oamenii Moldovei — Scrie Europei”.

Cartea Moldovei îi are ca autori pe cetăţenii Republicii Moldova care au transmis, prin intermediul echipelor PDM, mesajele lor către Europa. În total, au fost colectate pe parcursul lunii noiembrie peste 420.000 de mesaje adresate liderilor europeni. Volumul este tipărit într-o ediţie de lux tocmai cu scopul de a fi oferit liderilor de vârf ai Uniunii Europene la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care începe astăzi, 28 noiembrie a.c.

“Ţara noastră va obţine, la Vilnius, un succes de etapă în parcursul său european. Credem că cei mai îndreptăţiţi să-şi facă auzită vocea la acest eveniment sunt chiar cetăţenii Republicii Moldova. Iar PDM îşi ţine promisiunea şi le duce mesajul lor pentru Europa, la Vilnius”, a declarat preşedintele PDM Marian Lupu.

Cartea Moldovei conţine o colecţie impresionantă de mesaje, traduse în limba engleză pentru a putea fi înţelese de reprezentanţii statelor membre ale UE, cărora cetăţenii le-au adresat gândurile, aşteptările şi opiniile lor. În prefaţa cărţii se menţionează faptul că “volumul constituie o colecţie unică de mesaje, adresate liderilor statelor membre ale Uniunii Europene de către cetăţenii unui stat care aspiră şi el la un viitor în cadrul familiei europene — Republica Moldova. Una dintre ţările membre ale Parteneriatului Estic, Republica Moldova şi-a asumat în 2009 calea europeană şi face în continuare paşi determinaţi spre atingerea obiectivului de aderare. Acest obiectiv politic strategic este împărtăşit, astăzi de către majoritatea populaţiei din Republica Moldova, câştigând de la lună la lună mii de noi susţinători”.

Campania PDM “Respect pentru oamenii Moldovei — Scrie Europei” s-a desfăşurat pe parcursul lunii noiembrie la nivel naţional. Democraţii i-au invitat pe toţi cetăţenii să lase un mesaj pentru liderii europeni. În tot acest timp, echipele PDM le-au oferit celor interesaţi informaţii despre parcursul european ţării noastre, despre sprijinul şi fondurile de dezvoltare oferite de UE.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Noul preşedinte al PDM Bălţi, Serghei Chiseliov: Am alături de mine o echipă performantă, care va realiza multe lucruri bune pentru municipiu Democratele din Chişinău, gata de campania electorală