Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Discursul Preşedintelui PDM, Marian Lupu, în Piaţa Marii Adunări Naţionale

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Bună seara!

Vă aducem de la Vilnius vestea cea bună pentru Republica Moldova: ţara noastră a parafat Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană!

Este un moment de mîndrie naţională, este un moment de bucurie naţională, dar şi un moment de responsabilitate naţională. Suntem în faţa unei victorii muncite, în faţa unui rezultat bun obţinut după un efort neobosit de 4 ani de zile.

Vreau să ştiţi cu toţii că la Vilnius Moldova a primit exact ceea ce trebuia, pe potriva muncii depuse. Nu ni s-a dat niciun cadou, dar ni s-a recunoscut un merit.

Partenerii noştri din Uniunea Europeană au apreciat seriozitatea Moldovei şi hotărârea ţării noastre de a-şi respecta angajamentele luate. Republica Moldova a arătat că este pregătită să facă politică în stil european şi a câştigat respectul Europei.

Oameni buni, succesul de la Vilnius vi se datorează.

Solidaritatea oamenilor Moldovei a oferit clasei politice motivaţia necesară pentru a merge înainte pe drumul european, în ciuda greutăţilor. Vă mulţumim vouă, tuturor, pentru acest succes!

Trăiască Republica Moldova şi Dumnezeu să o ocrotească!

Sursa: www.marianlupu.md

Democratele din Chişinău, gata de campania electorală Tinerii Democraţi şi-au dat întîlnire în unul din cluburile din capitală