Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM salută votul istoric pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Votul Parlamentului European reprezintă o victorie importantă, o victorie care ne aduce aproape de concretizarea eforturilor pentru asigurarea libertăţii de mişcare în spaţiul Uniunii Europene pentru cetăţenii ţării noastre.

Considerăm că acest moment este simbolic pentru istoria recentă a ţării noastre, pentru cădovedeşte aprecierea, încrederea şi parteneriatul pe care le avem cu reprezentanţi ai tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, state reprezentante de europarlamentarii care astăzi au votat în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova.

Totodată, PDM consideră că dreptul de a circula liber în spaţiul Uniunii Europene este un drept câştigat pe bună dreptate de către cetăţenii Republicii Moldova. Ei trebuie să primească beneficii concrete, aşa cum este dreptul de liberă circulaţie în spaţiul Schengen, şi dovezi de solidaritate din partea UE, pentru că au avut curajul de a alege democratizarea ţării, în 2009 şi 2010, şi pentru că au dat dovadă de consecvenţă, în toată această perioadă.

În încheiere, Partidul Democrat apreciează atitudinea deschisă şi prietenoasă cu care parlamentarii europeni au abordat votul de astăzi în favoarea liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, considerând că acesta este un beneficiu reciproc.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia municipală PDM Chişinău îşi pregăteşte activiştii de alegeri Femeile democrate din sectorul Centru încurajează copiii talentaţi