Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Prima etapă de pregătire a activiştilor PDM din Chişinău s-a încheiat

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat a finalizat prima rundă de seminare destinate activiştilor democraţi. Timp de câteva zile, preşedinţii organizaţiilor primare din sectoarele Ciocana şi Botanica au beneficiat de un program intens de instruire.

Cursurile s-au axat pe comunicare, motivarea membrilor de partid şi planificarea acţiunilor specifice campaniei electorale. Anterior şi preşedinţii organizaţiilor primare din celelalte trei sectoare ale capitalei au fost şcolarizaţi, iar programul de instruire nu se opreşte aici.

Potrivit secretarului executiv al organizaţiei municipale, Iurie Cazacu, în următoarea perioadă, democraţii din Chişinău vor mai participa la două sesiuni: de pregătire a funcţionarilor electorali şi de eficientizare a lucrului cu alegătorii.

“Unul din programele de instruire va include metoda Institutului Naţional Democratic din SUA, reprezentanţa în Moldova. Aceasta constă în aplicarea «planului în 10 paşi», care prevede o serie de exerciţii pentru însuşirea deprinderilor de comunicare cu alegătorii”, a precizat Iurie Cazacu.

Vicepreşedintele organizaţiei de sector PDM Ciocana, Gheorghe Ţuranu, viceministr al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, s-a declarat mulţumit de pregătirea preşedinţilor de organizaţii primare: “Echipa PDM Ciocana este astăzi la un alt nivel - consolidată, dinamică, pregătită pentru exerciţiul electoral. Sunt sigur că vom obţine un rezultat bun în capitală”, a declarat Gheorghe Ţurcanu.

Ppreşedintele organizaţiei PDM Botanica, Valentina Rotaru, a apreciat proiectul de instruire drept unul binevenit. “Acest program contribuie la realizarea unui dialog deschis cu activiştii de partid. La astfel de întâlniri putem planifica eficient atctivitatea organizaţiei noastre, pentru obţinerea rezultatului de 15 % în Chişinău”, a spus Valentina Rotaru.

În conformitate cu agenda PDM Chişinău, până la începutul campaniei electorale vor fi instruiţi toţi cei peste 260 de preşedinţi ai organizaţiilor primare din municipiu.

Sursa: www.pdm.md

Persoanele în etate din PDM participă la un seminar de instruire despre organizarea şi activitatea partidelor politice Democraţii îşi consolidează rândurile la Orhei