Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Teorie, practică şi comunicare la trainingul de instruire pentru promiţătorii lideri politici

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de tineret a Patidului Democrat în colaborare cu Fundaţia olandeză “Max Van der Stoel” a desfăşurat timp de trei zile un program de instruire politică pentru 25 de tineri democraţi din republică.

Agenda evenimentului s-a axat pe pregătirea democraţilor pentru campania electorală: planificarea de acţiuni în organizaţiile teritoriale reprezentate, identificarea grupului-ţintă, eleborarea mesajului electoral şi comunicarea cu alegătorii.

Ahmed Sajid şi Samir Spanja, trainerii şi experţii din Olanda au apreciat pregătirea participanţilor. “Fundaţia noastră colaborează cu multe ţări din Europa de Sud-Est. Sunt încîntat să mă aflu pentru prima dată în Moldova. Îmi face o deosebită plăcere să fac schimb de experienţă cu tinerii Partidului Democrat din Moldova. Sunteţi o echipă tînără cu calităţi extraordinare: abili, puternici, pregătiţi pentru exerciţiul electoral. Sunt sigur că am ce învăţa de la voi.”, a declarat consilierul poltic, Ahmed SAJID.

Consilierul local Samir SPANJA la încheierea programului a încurajat promiţătorii lideri: “Sunteţi o echipă de tineri competenţi, cu autoritare în localităţile voastre şi cel mai important — inspiraţi înceredere. Experienţa mea politică îmi spune că veţi obţine un rezultatul dorit la alegerile parlamentare.”

Pe final de program tinerii au fost vizitaţi de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Oleg ŢULEA şi preşedintele Tineretului Democrat a PDM, Victor ZUBCU, viceministru Dezvoltării Regionale şi Construcţilor. Liderii s-au lansat într-o dezbatere despre responsabilitatea politică, practicile europene şi perspectivele tinerilor în cadrul unui partid politic.

“Tinerii trebuie să se implice în politica mult mai responsabil creînd o altă generaţie care nu va repeta greăelile seniorilor. Partidul Democrat din Moldova pune accentul pe instruirea tinerilor şi iată anul acesta facem 10 ani de colaborarea cu fundatia olandeză, care a şcolit tinerii democraţi în bunele practici eurpene.”, a accentuat parlamentarul Oleg ŢULEA.

Preşedintele Tinetului Democrat a PDM a prezentat tinerilor servicile şi posibilităţile de care va beneficia fiecare locuitor. “Republica Moldova priveşte integararea europeană ca pe un proiect de modernizare a ţării, unde avem noi servicii şi noi posibiliăţi în care confortul cetăţenilor va fi pe primul loc, garantate de normative de siguranţă şi bunăstare. Bunele pracitici europene sunt materialiate prin diverse proiecte valabile atît zonelor rurale cît şi celor urbane”, a specigicat viceministrul.

Mai mult de 1000 de tineri au fost instruiţi în cadrul seminarelor şi şcolilor potice în colaborare cu fundaţia olandeză Max Van der Stoel. Următorul training pe campanie electorală este planificat pentru luna mai.

Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţi din sectorul Centru s-au întrecut la volei Organizaţia de Femei PDM Centru îşi consolidează capacităţile de comunicare