Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

La Criuleni a avut loc şedinţa cu Organizaţia oamenilor în etate a PD Criuleni

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 aprilie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În data de 7 aprilie, la Criuleni a avut loc şedinţa Organizaţiei oamenilor în etate a PD Criuleni “Tezaurul naţiunii” cu genericul “În Uniunea Europeană cu legislaţie”.

Au fost prezenţi circa 50 de membri. Şedinţa a fost prezidată de Preşedintele organizaţiei teritoriale a oamenilor în etate Criuleni al PD, dna Larisa Stavarachi. Evident la şedinţă a fost prezent şi conducerea organizaţiei raionale de partid — Preşedintele organizaţiei teritorială Criuleni PD, dl Andriuţă Iurie şi secretara organizaţiei PD Criuleni, dna Maria Loghin.

Cu plăcere au acceptat invitaţia Vice-ministrul muncii dl Sergiu Sainciuc, Preşedintele organizaţiei oamenilor în etate al Partidului Democrat, dna Nina Ţurcan, Şefa CNAS Teritorială Criuleni dna Galina Cauia, Şefa Centrului evidenţă şi documentare a populaţiei dna Larisa Sajin.

Au fost puse în discuţie mai multe întrebări, dar evident cel mai mare interes a stârnit problema pensiilor şi indemnizaţiilor. La acest subiect au vorbit Dl Vice-ministru Sergiu Sainciuc şi Şefa CNAS Teritorială Criuleni dna Galina Cauia. Invitaţii au răspuns la toate întrebările persoanelor în etate.Dna Galina Cauia a venit cu o informaţie amplă despre situaţia din raion la capitolul asigurare cu pensii, indemnizaţii şi ajutor material pentru persoanele în etate şi cele din familii vulnerabile.

Preşedintele organizaţiei oamenilor în etate al Partidului Democrat, dna Nina Ţurcan a ţinut să menţioneze despre importanţa implicării oamenilor în etate în viaţa social-politică a ţării. Fără implicarea oamenilor în etate în viaţa satului, raionului, ţării, cu regret riscăm să revenim pe tărâmul nestabilităţii în Republica Moldova. Bogăţia ţării sunt anume cei ce zeci de ani au muncit pentru ţara întreagă în diferite domenii, de la simpli ţărani până la intelectuali. Cu demnitate au trecut prin viaţă. Au căpătat anume studiile care nu pot oferite de nici o instituţie de învăţământ cât de prestigioasă nu ar fi. Şcoala lor se numeşte — şcoala veţii. Organizaţia Partidului Democrat al oamenilor în etate din acest motiv şi se numeşte — “Tezaurul Naţiunii”. Bogăţia neamului este trecutul şi viitorul. Cei ce-şi abandonează trecutul nici o dată nu va avea viitor.

Şefa Centrului evidenţă şi documentare a populaţiei dna Larisa Sajin a explicat persoanelor în etate procedura de eliberare a buletinelor de identitate pentru persoanele deţinătoare de paşapoarte sovietice. Este foarte binevenită iniţiativa ca buletinele să fie schimbate. Iar toate cheltuielile să fie suportate de către stat. Mai mult ca atât pentru persoanele ce nu au posibilitate de a se deplasa la Centrul de evidenţă şi documentare a populaţiei din Criuleni, vor fi echipate echipele mobile cu specialişti de la Centrul de documentare a populaţiei.

Despre oportunităţile semnării Acordului de asociere Moldova-UE a vorbit Preşedintele organizaţiei Criuleni al PD, dl Iurie Andriuţă. Dl Andriuţă a ţinut să remarce plusurile şi beneficiile ţării noastre de la o colaborare mai strânsă cu ţările UE, în acelaşi timp menţionând că Partidul Democrat pledează pentru o colaborare fructuoasă cu ţările din CSI, ca fiind foarte importante pentru economia şi bunăstarea Republicii Moldova.

Preşedintele organizaţiei teritoriale a oamenilor în etate Criuleni al PD, dna Larisa Stavarachi a oferit informaţia despre activitatea organizaţiei, despre planurile pe viitor şi acţiunile ce vor fi petrecute în raionul Criuleni în următoarele 3–4 luni.

Cei prezenţi au remarcat faptul că asemenea întâlniri sunt binevenite şi necesare. Vorbitorii au menţionat că anume dialogul direct a persoanelor în etate cu reprezentanţii puterii centrale şi locale, ar aduce schimbările mult dorite pentru cei ce au muncit o viaţă întreagă, iar la moment majoritatea covârşitoare trăiesc în sărăcie şi singurătate.

La final Dl Sergiu Sainciuc a promis că va reveni la Criuleni, dar deja cu rezultate concrete pentru persoanele în etate.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii din sectorul Râşcani, municipiul Chişinău, s-au întrecut în sportul minţii Acţiunea “Ajut Moldova!” la Criuleni