Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

La Comrat a avut loc ultimul For zonal al OF PDM înainte de aniversarea a 10 ani de reconstituire a OF PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Pe 1 mai la Comrat a avut loc ultimul For zonal al OF PDM înainte de aniversarea a 10 ani de reconstituire a OF PDM. La acest forum au fost prezenţi 1197 de membri PDM din UTA Gagauzia si reprezentanţi ai 6 zone unde au avut loc deja forumurile precedente.

Sala casei de cultura din Comrat a fost practic inundata de simpatizantii si membrii Partidului Democrat din Moldova. Forul s-a desfasurat sub genericul “ Femeia DEMOCRATĂ — Solidaritate SOCIALĂ”.

Oaspeţi de onoare ai forumului Zonal Sud au fost: Alexandru Stoianoglo — deputat in Parlamentul Republicii Moldova, Valentina BULIGA — Preşedinta OF PDM, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Nicolae Dudoglo — primarul orasului Comrat, Zinaida Ivanschi — Secretar General OF PDM, Cecilia Graur — preşedinta OF Bălţi si Svetlana Murgulet — consilier in Consiliul raional Ocnita.

Intreaga perioada de desfăşurare a Forumului pe intreg teriotoriu al Republicii Moldova a fost 22 Februarie -1 mai!

Valentina Buliga, Preşedinta OF PDM a accentuat importanta participării femeilor in activitatea PD, anul 2014 fiind an electoral si un an cind OF PDM celebreaza 10 ani de la fondare in formatul reconstituit. În vederea consolidării poziţiei femeilor în cadrul Partidului Democrat, Valentina Buliga a supus votului Declaraţia de Solidaritate a Femeilor Democrate. Declaraţia fiind votată unanim.

Alexandru Stoianoglo, deputat in Parlamentul RM, in discursul sau a mentionat ca regimul fara vize care a fost instituit recent este o realizare importanta pentru tara noastra si acum rolul femeilor de a informa corect populatia despre avantajele procesului demarat devine un element forte. Femeile sint cea mai stabila veriga a Partidului Democrat si asta va fi si in viitor pentru ca valorile pe care le promoveaza o femeie pacea, stabilitatea si bunatatea sint unele dintre obiectivele promovate de PDM.

Nicolae Dudoglo a subliniat faptul ca femeile din Gagauzia au fost, sint, si vor fi alaturi de femeile din PDM, i-a multumit dnei Valentina Buliga ca Forumul Zonal si-a desfasurat lucrarile anume in orasul Comrat.

Svetlana Murgulet, consilier rational de Ocnita, a accentuat ca femeia din PDM sint ambitioase, sirguincioase si demne de a participa la procesul de luare de decizii. Sintem unite si vom reusi multe impreuna, pentru ca asa organizatie numeroasa de femei nu are nimeni. Comratul ne-a intilnit cu multa bunavointa si doar intr-o tara multietnica unde vom avea respect unul fata de altul vom putea sa ne dezvoltam in spirit European.

Cu un mesaj de salut si de indemn la solidaritate a venit si primarul orasului Comrat, Nicolae Dudoglo.

Un element important in organizarea Forumului este participarea delegatiilor unde deja au avut loc sedintele forumului. Toate acestea pentru a consolida solidaritatea de partid. Echipele OF PDM din Balti, Singerei, Ocnita au venit cu o surpriza inedită pentru femeile democrate simbolul PDM (trei trandafiri) confectionat Hand made!

La final a devenit deja o tradiţie de oferi o surpriza muzicala, un concert cu interpreţi autohtoni.

Reamintim, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a înaintat un Angajament de Principiu, pentru promovarea femeilor pe liste electorale şi în organe de luare a deciziilor. Declaraţia de Solidaritate vine să completeze şi detalieze prevederile Angajamentului.

Sursa: www.pdm.md

“Tehnicile şi instrumentele de lucru cu alegătorii în campania preelectorală” la Ştefan Vodă “Tehnicile şi instrumentele de lucrru cu alegătorii în compania preelectorală” la Drochia