Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

“Tehnicile şi instrumentele de lucrru cu alegătorii în compania preelectorală” la Drochia

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Trainingul a început cu mesagele de salut şi informaţii privind situaţia social-politică în ţară, despre doctrina politică şi valorile fundamentale ale PDM, de către preşedintele organizaţiei teritoriale al PDM Corneliu Padnevici, Dumitru Eni — preşedintele organizaţiei teritoriale a persoanelor în etate al PDM; Nina Ţurcan — preşedintele Organizaţiei Naţionale a Persoanelor în Etate “Tezaurul Naţiunii” menţionînd că în activitatea unui lider de partid este foarte importantă pregătirea lui politică, mai ales că suntem cu toţii la doar cîţiva paşi de campania electorală,

Moderator al traningului a fost d-na Eugenia Slusari care a menţionat că acest seminar va include în programul de prezentare şi unele tehnici în domeniul pregătirii politice, la care va trebui să participe fiecare invitat, să dea dovadă de cîtă mai multă ingeniozitate la răspunsuri şi să ofere cele mai des întîlnite întrebări.

Cei prezenţi la seminar au format patru echipe, care au primit anumite sarcini. Astfel prima misiune a fost ca fiecare echipă să scrie pe o foaie definiţia noţiunii de “lider” şi “democrat”.

Spiritul de echipă s-a făcut simţit imediat, căci fecare a dorit să-şi exprime cît mai elocvent părerea, dar şi să demonstreze cît mai multă competenţă politică. Fiecare purtător de cuvînt din partea echipei a oferit cîte un răspuns clar, însoţit de argumente. D-na moderator a completat doar răspunsurile, menţionînd, că, după dicţionarul românesc cuvîntul “lider” provine din engleză şi este nume, dat fruntaşilor partidelor politice, iar cuvîntul “democrat” provine de la grecescul “demos”, ceea ce înseamnă “popor” şi “crotos” — ceea ce înseamnă putere.

A menţionat, de asemenea, că în discuţia cu oamenii este foarte important ca să le putem răspunde la întrebările, “De ce, anume Partidul Democrat?” să ştim a explica ce înseamnă democraţie, căci, de multe ori necompetenţa liderilor doar îndepărtează oamenii şi nicidecum nu-i apropie. Oamenii urmează doar un lider, care ste încrezut în ceea ce vorbeşte şi ce face şi va dori întotdeauna să fie alături de o persoană puternică.

S-au discutat apoi un şir de calităţi, pe care ar trebui să le posede un lider adevărat. S-a prezentat fiecărui participant la seminar cîte un “Tabel al valorilor” din care echipele să selecteze care din ele sunt cele mai importante şi prioritare. În lista celor mai solicitate s-au dovedit a fi următoarele: Inteligenţă, onestitate, competenţă, responsabilitate, comunicare şi spirit de iniţiativă. Un lider adevărat ar trebui să posede anume aceste calităţi, căci aceste valori constituie “coloana vertebrală” în activitatea fiecărui lider.

În continuare membrii fiecărei echipe au prezentat cîte un “ministru” care a relatat celor prezenţi despre sarcinile, pe care şi le-a trasat şi ce a realizat în ultima perioadă de timp. Cei prezenţi în sală au oferit întrebări provocatoare “miniştrilor”, ca să se încredinţeze că vor primi răspunsul aşteptat.

A fost o adevărată lecţie politică, unde fiecare a trebuit să se simtă un pic în pielea unui conducător şi să găsească răspunsul potrivit, care să nu dezamăgească alegătorul. Preşedintele organizaţiei raionale a persoanelor în etate a PDM d-nul Enii Dumitru a mulţumit doamnei Ţurcan şi d-nei Eugenia Slusari pentru prezentare şi sfaturile utile şi a menţionat necesitatea multiplicării acestei experienţe valoroase şi în teritoriu de către fiecare lider din localitate.

Toţi cei prezenţi au rămas plăcut surprinşi de traningul petrecut şi mulţumiţi de buna organizare a seminarului.

Sursa: www.pdm.md

La Comrat a avut loc ultimul For zonal al OF PDM înainte de aniversarea a 10 ani de reconstituire a OF PDM Democraţii îşi lărgesc echipa la Hânceşti