Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Doamnele democrate din Chişinău au desfăşurat “Târgul Cozonacilor”

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Peste 43 de mii de lei au fost adunaţi sâmbătă, 24 mai, la “Târgul Cozonacilor” iniţiat de Organizaţia municipală de Femei Chişinău a PDM. Acţiunea de caritate este la a doua ediţie şi a reunit sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat.

Preşedinta Organizaţiei municipale de Femei PDM, Monica Babuc, ministru al Culturii, a anunţat în deschiderea evenimentului că, de această dată, banii colectaţi vor fi donaţi unor copii talentaţi din Chişinău. Este vorba de 5 copii, de diferite vârste, care provin din familii vulnerabile, dar au aptitudini artistice deosebite la cântec, dans, sport.

“Dragi colegi, vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea acestei cauze de caritate pe care Organizaţia municipală de Femei o desfăşoară, al doilea an, în perioada pascală. Este greşit să credem că doar de Paşte se coc cozonacii, pentru că ei se pregătesc şi de Blajini, şi de Ispas. Cozonacul este un simbol al acestui eveniment prin care vom ajuta 5 copii talentaţi”, a spus Monica Babuc.

Mesele amenajate de reprezentantele din fiecare sector al capitalei au fost doldora de bunătăţi — de la sărmăluţe aburinde şi plăcinte la colaci de sărbătoare şi deserturi apetisante. La mare căutare au fost şi lucrările confecţionate de meşteriţele democrate: bijuterii, goblenuri, tablouri croşetate. A fost organizată şi o licitaţie, iar cel mai scump s-a vândut cozonacul copt de mama ministrului Culturii. Pentru cozonacul pregătit de doamna Efimia Sava, în vârstă 75 de ani, s-au obţinut 100 de euro.

Printre cei mai activi cumpărători au fost preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu şi Secretarul General al formaţiunii, Constantin Botnari. Ei au făcut cumpărături la toate mesele de la târg. “Totul este frumos şi gustos, pentru că este pregătit de mâinile femeilor din echipa PDM, iar aceasta este cea mai mare valoare a acestor produse. Nu am putut să trec pe lângă mese fără a face cumărături, pentru că bucatele şi lucrările au fost prezentate cu mult suflet, iar banii sunt adunaţi pentru o cauză nobilă”, a menţionat preşedintele Marian Lupu.

La acţiunea de caritate au mai participat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, deputatele Raisa Apolschi şi Valentina Stratan.

Anul trecut, la Târgul Cozonacilor au fost adunaţi 25 de mii de lei din care a fost cumpărat mobilier nou pentru Secţia de Nefrologie a Centrului Mamei şi Copilului.

Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţi din sectorul Râşcani se mobilizează în perspectiva alegerilor parlamentare 1500 de membri noi au aderat la formaţiunea democrată din raionul Şoldăneşti