Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a comemorat eroii satului Varniţa, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Ziua de 19 iunie este consemnată în calendarul memoriei cetăţenilor din s. Varniţa, drept Ziua comemorării eroilor căzuţi în războiul din vara anului 1992 pe platoul Varniţa — Tighina.

Tradiţional, la 19 iunie, primarul democrat din s. Varniţa, Alexandr Nichitenco, în comun cu participanţii la războiul pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, instituţiile bugetare, agenţii economici, organizează acţiuni de comemorare.

Pentru a pomeni eroii care au pus pieptul în faţa separatiştilot transnistreni, pe 19 iunie 2014, în faţa Capelei Memoriale, la Mitingul de Comemorare s-au adunat locuitorii s. Varniţa, mamele şi văduvele eroilor decedaţi în vara anului 1992, funcţionarii publici ai Consiliului Raional Anenii Noi, colaboratorii Inspectoratului de Poliţie Bender, contigentul militar al Companiei Infaterie Independentă pentru Menţinerea Păcii a RM.

“Această zi ne va aminti mereu de eroismul consătenilor noştri, manifestat în lupta pentru apărarea independenţei a tânărului stat Republica Moldova. Conflictul armat din vara anului 1992 a reprezentat cea mai grea încercare la care au fost expuse mai multe localităţi ale Republicii Moldova şi, în special, satul Varniţa. Trecînd prin presiunea politică, noi, locuitorii s. Varniţa, am înţeles şi conştientizăm, că libertatea nu ţi-o dăruieşte nimeni, că ea trebuie cucerită, apărată şi nicidecum cerşită”, a declarat primarul PDM, Alexandr Nichitenco.

Mitingul de Comemorare s-a încheiat cu marş cu pas de defilare, depunerea florilor şi masa de pomenire, organizată de către primăria s. Varniţa.

Sursa: www.pdm.md

Campania de caritate la Ştefan Vodă continuă Tinerii democraţi din Chişinău şi raionul Anenii-Noi au participat la o acţiune de binefacere