Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM propune sprijinirea de urgenţă a agricultorilor şi producătorilor moldoveni

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Parlamentarii Partidului Democrat din Moldova propun o soluţie cu beneficii imediate pentru agricultorii, vinificatorii şi producătorii moldoveni afectaţi de embargoul impus de Federaţia Rusă exportului de alimente din ţara noastră.

Potrivit deputatului democrat Dumitru Godoroja, şeful Departamentului pentru Agricultură, ecologie şi industrie alimentară din cadrul PDM, statul trebuie să intervină de urgenţă pentru a oferi compensaţii şi susţinere pe o perioadă de minim 2 ani pentru agricultorii, vinificatorii şi producători de conserve afectaţi de recentele restricţii anunţate de către instituţiile de supraveghere sanitară din Federaţia Rusă.

Propunerea PDM prevede ca sprijinul financiar să compenseze creditele producătorilor moldoveni, pe parcursul perioadei de timp în care aceştia vor reuşi să demareze exporturile către alte pieţe economice. Astfel, statul va ajuta agricultorii să îşi achite creditele în perioadele de criză, până la momentul în care producătorii vor găsi metode noi pentru a-şi susţine afacerile.

Potrivit calculelor şi estimărilor realizate de fracţiunea PDM, statul dispune de surse de finanţare pentru a acorda acest sprijin important pentru producătorii moldoveni. Acest ajutor, spun iniţiatorii, poate fi pe bună dreptate considerat o investiţie în susţinerea agriculturii şi industriei prelucrării fructelor şi legumelor, industriei viticulturii şi vinificaţiei, horticulturii etc.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova s-a exprimat în repetate rânduri de partea agricultorilor şi producătorilor moldoveni, pe care s-a angajat să îi susţină în dezvoltarea afacerilor, indiferent de blocajele existente.

Totodată, preşedintele PDM Marian Lupu a anunţat că va face un apel către partenerii comerciali ai Republicii Moldova, pentru a arăta deschidere şi acces pentru producătorii moldoveni pe pieţele de desfacere a mărfurilor.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Pavel Filip: În PDM Chişinău, membrii sunt promovaţi pe baza rezultatelor! Tinerii din PDM îş vor consolida cunoştinţele despre UE în cadrul unui turneu european