Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii din PDM îş vor consolida cunoştinţele despre UE în cadrul unui turneu european

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova

48 de tineri din Moldova vor efectua, în perioada 22–27 iulie a.c., un turneu de informare prin mai multe state europene, în cadrul proiectului “EUROTUR”, iniţiat de Organizaţia de Tineret a Partidului Dmocrat din Moldova. Tinerii vor avea ocazia să observe şi să-şi consolideze cunoştinţele despre Uniunea Europeană într-un mediu plăcut şi interactiv.

Timp de 5 zile, participanţii la proiect vor avea posibilitate să cunoască mai îndeaproape instituţiile Uniunii Europene, dar şi de a participa activ în dialoguri despre probleme de actualitate cu europarlamentari şi colegii din organizaţiile de tineret ale partidelor social-democrate din Austria şi Ungaria.

“Semnarea şi ratificarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va implica o serie de modificari substanţiale în viaţa cetăţenilor noştri, dar şi un efort enorm din partea partidelor aflate la Guvernare. Avansarea în parcursul nostru european nu se poate realiza însă decât în măsura în care sunt înţelese corect şi acceptate de către societate modul de functionare şi rolul Uniunii Europene. Este extrem de important ca cetăţenii să fie informaţi corect despre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, iar asemenea vizite fac ca aceste cunoştinţe să fie obţinute din propria experienţă”, a remarcat preşedintele PDM, Marian Lupu, în discuţiile cu cei 48 de tineri înainte de plecare.

Preşedintele Organizaţiei de tineret a PDM, Victor Zubcu, a menţionat ca participanţii la proiect au fost aleşi în aşa mod ca să reprezinte toate organizaţiile raionale ale TD PDM, iar prin lansarea proiectelor informative de acest fel PDM confirmă promisiunea făcută de conducerea partidului de a implica activ tineretul în viaţa social-politică a ţării.

“EUROTUR” este un proiect al Organizaţiei de Tineret a PDM, care presupune organizarea vizitelor în ţările Uniunii Europene, cu scopul de a studia viaţa, mentalitatea, valorile cetăţenilor europeni. Acest proiect are un scop educativ, turistic. Pe lângă programul de întrevderi la instituţiile oficiale, tinerii vor avea parte şi de un program social amplu.

Sursa: www.pdm.md

PDM propune sprijinirea de urgenţă a agricultorilor şi producătorilor moldoveni Peste 2000 de tineri sunt aşteptaţi, în următoarele zile, la taberele de vară ale PDM