Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Trofeul Democraţiei a ajuns în Găgăuzia

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 august 2014
Partidul Democrat din Moldova

Aripa tânără a organizaţiei teritoriale din UTA Găgăuzia ai Partidului Democrat din Moldova a participat la 16 august la Forumul regional al tineretului. Evenimentul a avut loc la Palatul de Cultură din satul Congaz. Ulterior, tineretul democrat s-a deplasat la tabăra de vară “Costeor” unde au fost organizate un şir de întreceri intelectuale şi atletice.

Cu un mesaj de salut către participanţi a venit preşedintele organizaţiei teritoriale a PDM din UTA Găgăuzia Nicolae Dudoglo. “Puterea partidului nostru este în tineret. Voi sunteţi viitorul nostru şi anume voi aveţi menirea să fiţi la putere. Sarcina noastră, ca generaţie mai în vârstă şi mai experimentată, să vă acordăm tot sprijinul necesar”, — a specificat Nicolae Dudoglo.

Programul sportiv al Forumului a fost variat. Tinerii s-au întrecut la diverse probe sportive şi au participat la întreceri intelectuale. Mulţi dintre participanţii s-au arătat pasionaţi de fotbal şi volei. După lungi bătălii câştigătorul competiţiei de fotbal a devenit echipa Chirsovo, iar victoria la volei a fost obţinută de echipa din Ceadâr-Lunga.

Totodată, au avut loc şi turnee de şah şi la joc de dame. Jocul de dame a decurs după sistemul elveţian, care constă din cinci etape. El a fost câştigat de Pavel Ghimişliu din satul Avdarma. Titlul de cel mai bun jucător de şah a fost obţinut de Mihai Rusev din Ceadâr-Lunga.

Învingătoare la proba de ştafetă a devenit echipa din satul Bugeac, iar la tragerea otgonului — echipa din Vulcăneşti. Cea mai mare surpriză însă

Cel mai surprinzător însă a fost concursul de haltere. Locuitorul satului Chirsovo Petru Bas, în vârstă de 62 de ani, a demonstrat un adevărat master class ridicând de 37 de ori o halteră de 24 de kilograme. Pentru reuşitele sale sportivul din Chirsovo a ocupat locul trei în competiţie.

După competiţiile atletice tinerii au participat la diverse concursuri cognitive pe echipe. Cea mai bună s-a adeverit a fi echipa din Congaz, urmată din Comrat şi Vulcăneşti.

Seara s-a finalizat cu festivitatea de premiere. Cupe şi diplome concurenţii au primit din mâinile preşedintelui organizaţiei teritoriale a PDM din UTA Găgăuzia, Nicolae Dudoglo.

Sursa: www.pdm.md

PDM promovează tradiţiile ţării: Sufletul meu e Moldova, cel mai nou concurs online de fotografii Femeia în politică — o şansă pentru Republica Moldova