Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a sărbătorit Ziua Independenţei cu cetăţenii, într-un eveniment la sediul partidului

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 august 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a sărbătorit Ziua Independenţei alături de cetăţeni, într-un eveniment la sediul central al partidului: o expoziţie foto dedicată sărbătorii naţionale. Cu acest prilej, PDM a premiat o tânără familie care a câştigat concursul online de fotografii Sufletul meu e Moldova.

Ana Ciubotaru şi Nicolai Poiata, doi tineri moldoveni care urmează să se căsătorească peste câteva zilei, sunt câştigătorii concursului Sufletul meu e Moldova, dedicat Zilei Independenţei. Preşedintele PDM, Marian Lupu, le-a înmânat astăzi premiul — un aparat foto profesional — în cadrul expoziţiei foto organizate la sediul partidului.

“Moldova este o ţară binecuvântată, cu oameni frumoşi şi buni. De aceea, nu este de mirare că anume o fotografie care ilustrează o tânără familie moldovenească a fost votată drept fotografia care simbolizează cel mai bine ţara noastră”, a spus preşedintele PDM. “Moldova e în sufletele noastre, ale tuturor, şi cred că este cel mai potrivit să sărbătorim Ziua Naţională privind fotografii făcute din suflet cu locurile şi cu oamenii Moldovei. Eu vă asigur că Partidul Democrat va cultiva mereu mândria de a fi moldovean şi va susţine întotdeauna independenţa naţională pe care o sărbătorim astăzi”, a adăugat Marian Lupu, la evenimentul de la sediul PDM.

“Pentru noi a fost un concurs deosebit, deoarece am avut posibilitatea să prezentăm tuturor o fotografie care ne reprezintă ţara noastră Republica Moldova, cu care ne mândrim mult”, a declarat Ana, câştigătoarea concursului.

În cadrul vernisajului, o participantă la concurs a venit cu un cadou special pentru cei prezenţi la eveniment, aducând în dar câte o brăţară în culorile tricolorului, confecţionată manual cu prilejul Zilei Independenţei.

De Ziua Independenţei, PDM a expus, în curtea sediului central din Chişinău, cele mai votate fotografii înscrise în concursul online Sufletul meu e Moldova şi i-a invitat pe autorii lor la vernisaj.

La acest concurs, iniţiat de Organizaţia de tineret a PDM, s-au înscris, în şase zile, peste 450 de participanţi. Aceştia au publicat fotografii reprezentative pentru ţara noastră, în care au surprins peisaje pitoreşti, obiceiuri populare sau momente în familie.

Marian Lupu: Ziua Independenţei ne aminteşte că suntem un popor destoinic, capabil să-şi construiască viitorul

Independenţa statului nostru nu a fost uşor de obţinut, multe generaţii de moldoveni au râvnit spre acest ideal, suferind dominaţia străinilor, iar atunci când l-am proclamat a trebuit, cu regret, să-l apărăm şi cu arma în mână.

Libertatea noastră are un mare preţ. Astăzi fiecare dintre noi are obligaţia să îşi înveţe copiii şi nepoţii ce înseamnă noţiunea de Independenţă, unitate şi mândrienaţională. Să ţinem minte că pentru noi este decisiv să protejăm drepturile,libertăţile şi siguranţa fiecărui cetăţean în statul nostru independent.

Partidul Democrat din Moldova salută poporul nostru destoinic şi aspiraţiile luispre consolidarea statului de drept, care trebuie să fie reafirmate astăzi şi în fiecarezi, astfel încât visul generaţiilor de strămoşi ai noştri să nu fie uitat de cătregeneraţiile care vin! Ziua Independenţei ne aminteşte că suntem un popor destoinic, capabil să-şi construiască un viitor frumos aici, la noi acasă!

În final, vreau să declar ca preşedinte al PDM că noi, toate instituţiile politice ale statului nostru, avem obligaţia de a face ca vocile oamenilor simpli să fie cele mai împortante în Republica Moldova, să fie auzite şi ascultate de către conducătorii ţării! Numai aşa poporul va crede din nou, şi mai putenic, în propriile forţe, învigoarea naţiunii noastre şi în cei care o conduc.

Mulţumesc frumos cetăţenilor Moldovei pentru devotamentul faţă de ţară!
Mulţumesc fiecăruia dintre Dumneavoastră că nu încetaţi să credeţi în Moldova!
Şi vă urez să aveţi o frumoasă Zi a Independenţei Republicii Moldova!

Sursa: www.pdm.md

A fost fondată Organizaţia de Femei PDM Vulcăneşti WI-FI Democratic în centrul oraşului Bălţi