Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mai mulţi reprezentanţi ai PDM realizează, cu prilejul începutului noului an de învăţământ, acţiuni de caritate în raioanele ţării

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Mai mulţi reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova realizează, cu prilejul începutului noului an de învăţământ, acţiuni de caritate în raioanele ţării: membrii PDM ajută familiile şi copiii aflaţi în dificultate, dar şi instituţiile de învăţământ, pentru ca aceştia să-şi îmbunătăţească baza tehnico-didactică.

În cadrul campaniei sociale “Moldova, vreau să te ajut!”, mai mulţi democraţi din raioanele ţării au acumulat donaţii constând în cărţi, inventar sportiv, rechizite şcolare, îmbrăcăminte pentru copii, care sunt transmise şcolilor, grădiniţelor, dar şi mai multor familii nevoiaşe.

Preşedintele PDM Marian Lupu a oferit primele donaţii pentru doi copii abandonaţi de mama lor şi crescuţi de bunici, din s. Băcioi, mun. Chişinău. Aceştia au primit deja în dar rechizite, haine şi alte lucruri utile elevilor. “Pentru mine deja e o tradiţie de a merge în vizită la Andrei şi Denis, de a le aduce în dar ceea ce cu adevărat au nevoie pentru şcoală şi pentru a savura copilăria frumos. Am aşa un sentiment de parcă am fi o familie, un tot întreg, fiindcă ne-am ataşat foarte mult şi este un sentiment absolut reciproc”, a menţionat Marian Lupu, aflându-se în vizită la Băcioi.

De asemenea, în această perioadă, tinerii democraţi vor oferi donaţii de carte pentru fiecare instituţie de învăţământ din oraşul Orhei. Suplimentar, pentru Liceul Teoretic rus “M. Lomonosov” din Orhei, care s-a transferat recent într-un alt edificiu, democraţii şi-au asumat donarea materialelor necesare pentru efectuarea reparaţiei în sala de sport, cabinetul de muncă, sala de festivităţi şi cantină. Totodată, mai multe familii cu mulţi copii din satele Ciocîlteni, Mălăieşti, Zahoreni şi Chiperceni din raionul Orhei vor beneficia de rechizite şcolare şi ghiozdane.

În Râşcani, prin implicarea membrilor echipei democrate, o familie de 10 copii din satele Aluniş şi Saptebani au primit o donaţie de haine şi rechizite. Iar în raionul Glodeni, democraţii au oferit suport financiar pentru procurarea meselor de tenis pentru şcolile din comunele Balatina şi Danu, pentru satele Sturzovca, Fundurii Vechi şi pentru trei şcoli din oraşul Glodeni. În toată acestă perioadă, democraţii din Taraclia au ajutat la reparaţia grădiniţei din s. Albota şi au susţinut dotarea cu inventar sportiv a grădiniţei nr. 4 din Taraclia.

Preşedintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtcă, împreună cu echipa Partidului Democrat din Moldova a venit în dar pentru cei circa 700 de elevi din clasa I din toate instituţiile şcolare din raion cu câte un ghiozdan cu rechizite şcolare. De asemenea, echipa PDM din Nisporeni a contribuit la dotarea clasei de informatică a Gimnaziul “Ştefan cel Mare” din or. Nisporeni cu 6 calculatoare.

Reprezentantele Organizaţiei de Femei din sect. Rîşcani ai capitalei, în ajun de începerea noului an de studii, au mers în vizită la Cricova la familia Drăguţanu, pentru a-i ajuta pe doi copii, Nina şi Sergiu, mama cărora a decedat, ei fiind crescuţi de tată. Femeile democrate au acumulat pentru cei doi copii donaţii sub formă produse alimentare, dulciuri, fructe, obiecte de igienă personală, dar şi le-au transmis un ajutor financiar.

Sursa: www.pdm.md

Peste 300 de femei democrate s-au reunit la Conferinţa Zonală a regiunii Nord a OF PDM Debut de an şcolar cu felicitări şi cadouri