Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Din momentul în care am anunţat lansarea Alegerii deschise a candidaţilor PDM pentru Parlament, Partidul Democrat s-a aşteptat ca unii, cărora le place să deţină monopolul politic, să atace ideea de a le da oamenilor simpli mai multă putere de decizie.

Reacţia PCRM e tipică pentru această formaţiune bazată pe dictatura internă de partid şi de la care au plecat toţi cei competenţi în formularea mesajelor. Reacţia PCRM demonstrează că acest partid a intrat în panică, pentru că mulţi dintre foştii lor simpatizanţi ar putea participa la alegerile deschise, pe care PDM le organizează în 28 septembrie.

PDM este un partid serios, preocupat de lucruri importante pentru ţară. Constatăm însă ceva absolut nepermis: prin aberaţiile sale PCRM jigneşte toţi oamenii din Moldova, acuză cetăţenii ţării că sunt coruptibili, că sunt gata să-şi vândă pentru câţiva lei demnitatea, votul şi conştiinţa civică…

Partidul Democrat cere cu fermitate PCRM să-şi retragă aceste insinuări, care ofensează fiecare cetăţean al Moldovei, şi să-şi ceară scuze de la oameni, în mod public! Moldovenii vor şti cum să-şi apere demnitatea lor de oameni oneşti, chiar dacă comuniştii nu-şi vor lua de seamă.

Partidul Democrat reafirmă că Alegerea deschisă a candidaţilor PDM pentru Parlament se bazează pe încrederea noastră în colegii din toată ţara, în oamenii din Moldova! Anume de aceea noi le dăm cetăţenilor oportunitatea de a participa în luarea deciziilor politice! Pentru că, spre deosebire de alţii, noi nu ne temem să împărţim puterea politică şi înţelegem că numai împreună cu oamenii din această ţară, respectând opţiunile lor, vom reuşi să creăm condiţii mai bune de trai în Republica Moldova!

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Alegeri deschise într-un partid deschis Experţii ODIHR-OSCE salută Alegerea deschisă a candidaţilor în Partidul Democrat