Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Experţii ODIHR-OSCE salută Alegerea deschisă a candidaţilor în Partidul Democrat

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Membrii delegaţiei Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) din cadrul OSCE, aflaţi în vizită la Chişinău, au apreciat pozitiv iniţiativa PDM privind Alegerea deschisă a candidaţilor pentru lista partidului pentru alegerile parlamentare din luna noiembrie.

Experţii şi reprezentanţii Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al OSCE, Richard Lappin, Consilier principal pentru alegeri, Steven Marti şi Radivoje Grujić, Consilieri pentru alegeri, au avut o întâlnire cu membrii Comisiei Juridice a Parlamentului pe data de 3 septembrie a.c. Între alte chestiuni discutate, vicepreşedintele Parlamentului, Sergiu Sîrbu,

a răspuns la întrebările oaspeţilor despre iniţiativa PDM de a organiza alegerea deschisă a candidaţilor pentru lista electorală. “Le-am vorbit membrilor delegaţiei despre decizia PDM, care preia practica alegerilor preliminare existentă în partidele din mai multe ţări europene. Este o formă de democraţie internă de partid implementată pentru prima dată în Republica Moldova”, a spus Sergiu Sîrbu, care în cadrul PDM a fost numit recent în calitate de Şef al Comisiei Electorale pentru Alegerea deschisă a candidaţilor pe 28 septembrie.

Experţii ODIHR-OSCE au apreciat pozitiv şi chiar au salutat iniţiativa Partidului Democrat, menţionând drept foarte important dreptul alegătorilor de a-şi spune cuvântul în formarea listelor de candidaţi ai partidelor, fapt ce ar asigura un proces de partid democratic şi transparent.

Delegaţia ODIHR-OSCE se află în Republica Moldova pentru a se documenta în vederea pregătirii misiunii OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare care vor avea loc în această toamnă în Republica Moldova. Discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor din Republica Moldova s-au concentrat pe modificările aduse legislaţiei electorale şi nevoia asigurării unor alegeri cât mai libere şi corecte.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu a scris fiecărei familii din Moldova despre iniţiativa PDM ca oamenii să participe la alegerea candidaţilor săi pentru Parlament