Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu premiat pentru susţinerea artei marţiale Okinawa GoJu-Ryu Karate-Do în Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 octombrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Asociaţiei Okinawa Goju-Ryu Karate-Do din Moldova, sensei Victor Panasiuc, 7 dan. Liderul democraţilor este unul dintre susţinătorii acestei arte marţiale, a cărei dezvoltare în ţara noastră a marcat recent 25 de ani. Cu această ocazie pe 4 octombrie a avut loc la Chişinău un Festival al Artelor Marţiale, desfăşurat sub patronajul lui Marian Lupu. Iar, drept recunoştinţă, el a primit din partea Asociaţiei statueta simbol a sfântului ocrotitor al luptătorilor de pe Okinawa, Bushi Nogashi.

Marian Lupu l-a felicitat pe Victor Panasiuc cu ocazia a 25 de ani de Goju-Ryu în Republica Moldova şi a apreciat rolul social pe care îl are această şcoală în râdnul tinerilor din ţara noastră. “Sportul, în general, şi practicanţii Goju-ruy, în special, au o misiune socială importantă — aceea de a-i pregăti fizic şi moral pe cei tineri, de a le cultiva respectul pentru munca depusă. Eu cred că prin prezenţa voastră în Moldova aţi reuşit nu doar să formaţi sportivi de performanţă, dar aţi făcut ca şi mai mulţi copii să evite influenţele negative”, a arătat preşedintele Partidului Democrat.

Marian Lupu a menţionat faptul, că Goju-Ryu este o cale de autocunoaştere. “Iată de ce tinerii care practică acest stil de arte marţiale devin, în final, persoane puternice, dar mai tolerante şi mai responsabile cu cei din jur”, a completat preşedintele PDM.

La rândul său, Victor Panasiuc, i-a mulţumit lui Marian Lupu pentru sprijinul constant în promovarea Goju-Ryu în Republica Moldova, inclusiv, a recentului Festival de Arte Marţiale organizat la Chişinău. Şi l-a asiugurat că şi Bushi Nogashi va ajuta democraţii în lupta electorală, care începe în Republica Moldova.

Sursa: www.marianlupu.md

PDM îşi lărgeşte rândurile: zeci de activişti politici din Chişinău au anunţat aderarea la partid Primari şi aleşi locali din 10 raioane ale ţării au anunţat că aderă la PDM!