Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mesajul preşedintelui PDM Marian Lupu cu ocazia Zilei Mondiale a Ştiinţei

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 noiembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Cu ocazia Zilei Mondiale a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare, vreau să le transmit un mesaj de felicitare tuturor oamenilor de ştiinţă din Republica Moldova, academicieni şi cercetători. Proclamată acum 13 ani la cea de-a 31 Conferinţă Generală a UNESCO, această zi constituie un liant simbolic între ŞTIINŢĂ şi SOCIETATE.

Cercetările la care contribuie oamenii de ştiinţă implică o muncă laboriasă, care deseori necesită multe sacrificii personale. Dar ele au ca scop final progresul şi modernizarea. Fie că vorbim despre cercetări şi descoperiri în medicină, tehnică, IT, fizică sau chimie — toate au rolul de a aduce îmbunătăţiri ale vieţii de zi cu zi a oamenilor.

În lumea de astăzi, creşterea economică, dar şi menţinerea acesteia depinde, în cea mai mare măsură, de performanţele din ştiinţă şi cercetare. Tocmai de aceea, PDM este un partid care susţine cercetarea şi a inclus acest domeniu în programul său electoral.

Suntem alături şi îi susţinem pe cei care, prin munca lor de zi cu zi, promovează excelenţa şi performanţa în ştiinţă şi cercetare.

În încheiere, le mulţimesc cercetătorilor şi savanţilor noştri pentru dăruirea lor şi să le urez multe realizări profesionale de succes!

Sursa: www.pdm.md

Echipa Partidului Democrat din Moldova a devenit astăzi mai numeroasă Gest simbolic al lui Igor Corman după ratificarea Acordului de Asociere: democratul i-a dăruit preşedintelui PE un brâu moldovenesc