Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat şi-a desemnat echipa care va reprezenta formaţiunea în viitoarea guvernare pro-europeană

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 februarie 2015 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat şi-a desemnat echipa care va reprezenta formaţiunea în viitoarea guvernare pro-europeană. Reprezentanţii PDM în Guvernul care urmează să fie votat mâine de către Parlament au primit în această seară un vot de încredere unanim din partea conducerii Partidului Democrat.

Preşedintele PDM Marian Lupu a declarat în cadrul unui briefing de presă că Partidul Democrat propune o echipă de profesionişti, persoane tinere, care vor putea fi apreciaţi pentru onestitatea şi seriozitatea cu care îşi vor face datoria, fiecare pe domeniul său.

“Unii sunt oameni cărora PDM le-a mai încredinţat responsabilităţi ministeriale, dar avem în echipă şi oameni pe care PDM acum îi propune pentru prima oară în asemenea poziţii. Lor le-am datmandate clare de a lucra în Guvern pentru vectorul european, de a contribui din funcţiile pe care le vor deţine la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană. Obiectivul nostru este creşterea nivelului de trai pentru fiecare familie din Moldova prin menţinerea vectorului european al ţării”, a declarat liderul democrat.

Pentru funcţia de viceprim-ministru, ministru al Economiei, PDM a desemnat un tehnocrat, un om din afara partidului, cu experienţă internaţională. Stephane Christophe Bride este de origine francezăşi va fi primul specialist străin din fruntea unui minister moldovenesc. Are o experienţă de peste 20 de ani în conducerea a mari companii de audit internaţionale şi a lucrat în Franţa, Guineea, Camerun, Coasta de Fildeş, Iordania, România şi Moldova.

Viceprim-ministru pentru Reintegrare va fi un alt tehnocrat, Victor Osipov, o persoană care are cunoştinţe şi capacităţi de negociere recunoscute în ţară şi în străinătate.

La ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a fost mandatat de PDM să continue activitatea. Un vot pentru continuitate a primit şi Pavel Filip, mandatat de PDM la conducerea Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor. Al treilea ministru desemnat de PDM pentru a-şi continua mandatul este Monica Babuc, care a fost propusă la Ministerul Culturii.

Pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, conform noii strategii a PDM pentru domeniul dezvoltării regionale, este desemnat Vasile Bîtca, reprezentat al comunităţilor locale, cu vastă experienţă în administraţia publică locală, fost preşedinte al raionului Nisporeni.

Pentru Ministerul Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, democraţii au înaintat-o pe Ruxanda Glavan, care anterior a fost viceministru şi cunoaşte bine domeniul.

Pentru portofoliul Tineretului şi Sportului a fost desemnat Serghei Afanasenco, cunoscut ca lider al generaţiei actuale de sportivi cu dizabilităţi, “apreciat pentru cunoştinţele sale în domeniu şi ambiţia pe care o demonstrează în viaţă”.

Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că, mâine, la Parlament, va fi investit un nou Guvern, care să continue drumul european în acord cu voinţa exprimată de cetăţeni la 30 noiembrie 2014.

Sursa: www.pdm.md

Primarii democraţi din raionul Rezina, interesaţi de experienţa autorităţilor locale din Gura Humorului, România Discursul preşedintelui Marian Lupu în şedinţa plenară