Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Mesaj cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 februarie 2015
Partidul Democrat din Moldova

Dragi veterani ai războiului din Afganistan!

Ştiu că astăzi este o zi importantă pentru dumneavoastră. Acum 26 de ani contingentul trupelor militare ale fostei URSS se retrăgea din Afganistan, iar odată cu aceasta se punea capăt unui război care a curmat şi mutilat viaţa a sute şi mii de moldoveni. Dumneavoastră cunoaşteţi preţul real al păcii şi ştiţi foarte bine cât de importantă poate ea să fie.

Astăzi când în regiunea noastră se aud din nou focuri de armă, avem datoria să fim responsabili şi să facem totul pentru ca niciunul din cetăţenii noştri să nu aibă de suferit. Vă asigur că noi, cei de la PDM, vom face totul pentru ca Moldova să trăiască în pace, să aibă un viitor sigur şi prosper.

Dragii mei, cu ocazia evenimentului de astăzi, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru sacrificiul din trecut, dar şi pentru implicarea civică de care daţi dovadă, în prezent. Prin tot ceea ce aţi făcut, Dumneavoastră reprezentaţi exemple de onoare şi curaj pentru întreaga noastră societate. Vă urez multă sănătate, frumoase realizări personale şi fie ca pacea să vegheze mereu peste familiile dumneavoastră, dar şi peste ţara noastră.

Sursa: marianlupu.md

Discursul preşedintelui Marian Lupu în şedinţa plenară Declaraţia preşedintelui PDM, Marian Lupu, după votarea Guvernului în Parlament