Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Andrian Candu îi răspunde lui Igor Dodon: Într-o democraţie parlamentară un preşedinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 februarie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a comentat proiectul de modificare a Constituţiei prezentat marţi de şeful statului Igor Dodon.

“Într-o democraţie parlamentară un Preşedinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului. Preşedintele Dodon, însă, în dorinţa de a supune Parlamentul, are falsa senzaţie că aş fi poştaşul care duce scrisori deputaţilor. Îl invit pe preşedinte sa se adreseze direct deputaţilor, or modalitatea de comunicare instituţională cu fracţiunile îi este familiară. Văd că dânsul insistă asupra angajamentelor năstruşnice asumate cu ardoare, inclusiv anularea Acordul de Asociere cu UE, însă iniţiativa sa nu are nici o perspectivă în opinia mea, este doar încă o încercare politică de a ieşi în evidenţă. Aştept cu interes să văd cine vor fi semnatarii iniţiativei prin care Preşedintele Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o anexă a Preşedinţiei”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: www.pdm.md

PDM împlineşte 20 de ani de la înfiinţare Vlad Plahotniuc, ales Vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste