Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM devine cea mai mare fracţiune din Parlament

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 martie 2017
Partidul Democrat din Moldova

14 deputaţi care fac parte din Platforma Social-Democrată au decis să adere la fracţiunea Partidului Democrat din Moldova. Astfel, fracţiunea Partidului Democrat din Moldova va fi constituită din 34 de deputaţi, devenind cel mai numeros grup politic din Parlament.

Anunţul a fost făcut de Marian Lupu şi Violeta Ivanov în cadrul unui briefing de presă.

“A fost în votat în uninamitate de a accepta decizia colegilor din Platforma Social-Democrată de aderare la fracţiunea PDM. Este o decizie adoptată, un fapt împlinit. Vreau să salut această decizie, care nu a fost una uşoară, dar a fost una foarte şi foarte responsabilă. E un pas care va duce la consolidarea majorităţii Parlamentare, stabilităţii în Parlament, sprijinului pentru Guvern şi, implicit, pentru consolidarea sprijinului pentru modernizarea europeană a ţării prin implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În această nouă formulă vom avea o colaborare de echipă eficientă şi rezultativă”, a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu.

“La 20 ianuarie 2016, cei 14 deputaţi am manifestat maturitatea şi opţiunea politică în interesul cetăţenilor şi a acordat votul său de susţinere Guvernului Filip cu scopul de a stopa haosul şi de a pune capăt instabilităţii şi crizei politice din Republica Moldova. La un an de la investire, Guvernul Filip a demonstrat că este capabil să asigure stabilitatea, inclusiv în sistemul bancar, să stopeze declinul economic, să facă ordine la Vamă, FISC, să deblocheze parteneriatul cu instituţiile financiare internaţionale şi altele. A demarat reforma administraţiei publice centrale care va duce la reducerea considerabilă a poverii instituţionale excesive şi a numărului de organe de control. Guvernul Filip a demonstrat că este capabil să-şi asume şi să-şi respecte angajamentele faţă de cetăţeni. A venit timpul să avansăm, să întărim stabilitatea şi să contribuim la dezvoltarea Republicii Moldova, deoarece problemele fundamentale cu care încă se confruntă societatea sunt în aşteptarea unor soluţii radicale. Depăşirea lor se poate face doar în condiţiile unei stabilităţi politice şi social-economice durabile. Pentru asigurarea acesteia, pentru a contribui la consolidarea societăţii, pentru continuarea reformelor înaintate de Guvern în 2016, fiind adepţi ai doctrinei social-democrate, grupul deputaţilor din Platforma Social-Democrată pentru Moldova a decis să adere la fracţiunea Partidului Democrat”, a declarat deputatul Violeta Ivanov.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: PDM susţine votul uninominal pentru Parlament PDM a evaluat agenda de soluţii economice a Guvernului