Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Declaraţia Partidului “Moldova Unită”

|versiune pentru tipar||
PDSMU (astăzi PMUEM) / 15 mai 2009
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Către partidele de opoziţie, şi societatea civilă, către cetăţenii Moldovei, cărora nu le este indiferent în ce societate vom trăi — în societate liberă, deschisă, cu adevărat democratică, unde fiecare cetăţean s-ar putea realiza, unde demnitatea cetăţenilor — ar fi cea mai mare valoare a societăţii.

Sau încă 4 ani vom îndura fărădelegile şi nedreptatea, sărăcia şi umilinţa.

Campania electorală a constatat nu doar falsificări şi fraude. A fost, de fapt, o bătaie de joc faţă de lege, faţă de participanţi şi faţă de electorat.

Partidului “Moldova Unită” se adresează către partidele de opoziţie, cele parlamentare şi cele care-s în afara parlamentului:

Astăzi viitorul Moldovei se află în mâinile societăţii civile. Vom demonstra că suntem oameni cu demnitate şi onoare sau vom rămînea să fim oameni de mîna două.

Vom merge la alegeri noi, cinstite, conform Constituţiei, vom scrie o filă nouă în istoria Moldovei, sau vom rămâne cu democraţia la nivelul ţărilor africane slab dezvoltate. Cei mai nefericiţi, cei mai umiliţi, cei mai săraci în Europa.

Poporul nostru merită un viitor mai bun decăt cel pe care ni-l promit comuniştii. Partidul “Moldova Unită” se adresează către liderii tuturor partidelor democratice să ne unim într-o forţă comună - Mişcarea Salvării Naţionale a Moldovei.

Îndemnăm liderii partidelor politice: lăsaţi ambiţiile, aroganţa şi orgoliul.

Оncetaţi să vă consideraţi mai presus decăt alţii, renunţaţi la etichetarea de felul: partide “mari”, partide “mici”. Pierdem cu toţii şi partidele mari, şi cele mici.

Să dăm dovadă de înţelepciune întru viitorul poporului, întru viitorul copiilor noştri.

Mişcarea Salvării Naţionale a Moldovei formată din partide politice, organizaţii nonguvernamentale şi societatea civilă, va deveni un centru al luptei civilizate a poporului pentru libertate, dreptate, democraţie şi demnitate. Un centru al luptei pentru un viitor pe care îl merită poporul nostru.

Consiliul Politic al PMU
Republica Moldova se află în pragul unei catastrofe social-economice Declaraţia Partidului “Moldova Unită”