Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Declaraţia Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова” cu privire la modernizarea frontierei moldo-române

|versiune pentru tipar||
PDSMU (astăzi PMUEM) / 11 februarie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” îşi exprimă îngrijorarea de ultimele acţiuni ale Guvernului Republicii Moldova în problema frontierei moldo-române.

Partidul susţine ideea modernizării frontierei de stat a Republicii Moldova cu spaţiul Uniunii Europene şi înlocuirea concomitent a sîrmei ghimpate de la Prut cu o frontieră utilată după modelele europene.

Spre regret, Guvernul Republicii Moldova a transformat acest important eveniment de modernizare a frontierei într-o acţiune politico-electorală care discreditează statul Republica Moldova şi bulversează societatea moldovenească. Este deosebit de periculos faptul că activitatea de scoatere a sîrmei ghimpate de la frontieră, are loc după vizita în Republica Moldova dlui T.Băsescu, Preşedintele României, care a declarat că nu va semna niciodată un tratat de frontieră a României cu Republica Moldova — declaraţia prin care se încearcă să fie negată existenţa statului suveran şi independent Republica Moldova.

În acest context, Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” cere Guvernului Republicii Moldova să stopeze acţiunile distructive care afectează imaginea Republicii Moldova, suveranitatea şi independenţa ei. Guvernul urmează să întreprindă acţiuni consecvente pentru semnarea tratatului de frontieră cu România şi modernizarea tehnică a frontierei Republica Moldova — Uniunea Europeană cu sprijinul financiar al structurilor europene.

Declaraţie adoptată la Congresul IV al Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова” din 6 februarie 2010 Declaraţia OT a Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова” cu privire la decizia Primăriei mun. Chişinău de a reamplasa Monumentul Eroilor comsomolişti