Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Vladimir Ţurcan: Actualii deputaţi nu pot găsi un compromis convenabil pentru întreaga societate

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 10 februarie 2011
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Discuţiile cu privire la modificarea art. 78 din Constituţie şi în special proiectul de lege costituţional propus şi apoi retras de către fracţiunea PCRM se transformă într-o farsă, a declarat Vladimir Ţurcan în cadrul emisiunii Fabrika. “Din punct de vedere politic, e clară poziţia PCRM — s-au schimbat coraportul forţelor politice iar legea propusă de ei poate deveni un bumerang deoarece pragul stipulat în lege poate fi depăşit de alianţă chiar la a doua încercare”, a menţionat V.Ţurcan.

Totodată, Preşedintele Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”, a subliniat că din punct de vedere juridic PCRM are dreptul să-şi retragă iniţiativa, modalitatea fiind stipulată în art. 55 şi art. 47 al Regulamentului Parlamentului, iar hotărîrea Curţii Constituţionale de ieri (8 februarie a.c.), permite forţelor din Parlament demararea procesului de negocieri cu privire la alegerea Preşedintelui. Vladimir Ţurcan consideră că procesul de negociere va fi unul complicat deoarece este dificil de găsit un compromis convinabil nu pentru clasa politică dar pentru întreaga societate. “Există şi o altă modalitate de depăşire a crizei şi anume prin iniţierea unui alt proiect de lege sau ajustarea celui propus de PCRM, însă pentru aceasta trebuie timp ceea ce va prelungi criza politică” a spus Vladimir Ţurcan.

Cu referire la vizita lui Marian Lupu la Moscova, Vladimir Ţurcan a calificat-o drept una binevenită luînd în considereţie sistarea timp de un an şi jumătate a relaţiilor interguvernamentale de colaborare economică.

Sursa: www.moldovaunita.md

Declaraţia PMU cu privire la neexecutarea încheierii Curţii de Apel Chişinău din 13 septembrie 2010 de către ANRE şi S.A. “Moldovagaz” Vladimir Ţurcan: Cifra de 4500 de membri ai PMU, care sunt gata să plece la PD este exagerată