Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 2 noiembrie 2002
În ziua de 2 noiembrie a.c. a avut loc Congresul al V-lea, extraoridinar, al Partidului Liberal, în cadrul căruia au fost validate rezultatele scrutinului general de partid pentru alegerea preşedintelui formaţiunii. Pe ordinea de zi a Congresului au mai figurat următoarele chestiuni: Cu privire la Programul de activitate al PL, prezentat de preşedintele ales; cu privire la alegerea Secretarului General; cu privire la delegarea unor împuterniciri Consiliului Naţional. Lucrările Congresului au fost deschise de dl Mircea Snegur, preşedintele de onoare al Partidului Liberal, care i-a felicitat pe delegaţii la Congres în legătură cu desfăşurarea cu succes a scrutinului general de partid în cadrul formaţiunii liberale, etapă ce a marcat încheierea reuşită a procesului de unificare a forţelor de orientare democratică, reformatoare şi liberală, început la 24 martie 2002. La prima chestiune a prezentat un raport dna Olga Poalelungi, preşedintele Comisiei speciale pentru alegerea preşedintelui Partidului Liberal, care a anunţat că, potrivit votului exprimat de delegaţii la conferinţele teritoriale ale partidului şi deciziei Comisiei speciale, i se propune Congresului al V-lea, extraordinar, al Partidului Liberal validarea dlui Veaceslav Untilă în funcţia de preşedinte al formaţiunii. Delegaţii la Congres au validat prin vot unanim rezultatele scrutinului general de partid. În continuare, lucrările Congresului au fost prezidate de preşedintele ales, dl Veaceslav Untilă. Preşedintele PL i-a mulţumit preşedintelui de onoare, Mircea Snegur, pentru corectitudinea şi imparţialitatea de care a dat dovadă în timpul campaniei electorale, menţionînd că primirea Cheii partidului, ca simbol politic şi electoral al formaţiunii, constituie nu numai un gest simbolic, ci şi o dovadă a relaţiei dintre două generaţii de politicieni. După prezentarea şi votarea Programului de activitate al formaţiunii pentru un ciclu electoral, au luat cuvîntul contracandidaţii preşedintelui ales — dnii Sergiu Mocanu şi Vladimir Braga, prezentînd mesaje ce i-au îndemnat pe membrii partidului la conlucrare şi la unirea eforturilor pentru consolidarea formaţiunii şi includerea ei cu succes în bătăliile politice şi electorale ce urmează. În continuare, delegaţii l-au ales pe dl Vladimir Braga în funcţia de Secretar General, iar pe dl Sergiu Mocanu — ca membru al Consiliului Naţional şi al Biroului CN al PL. Totodată, Congresul a delegat, prin vot, Consiliului Naţional competenţa de a opera într-o viitoare şedinţă modificări în componenţa sa. Congresul al V-lea, extraoridinar, al PL a adoptat două Declaraţii — “Cu privire la situaţia social-politică din Republica Moldova şi la poziţia Partidului Liberal” şi “Cu privire la încălcarea drepturilor omului la informare prin sistarea retransmiterii postului TVR1 şi la participarea PL la mitingul de protest din 10 noiembrie curent”.

În cadrul Congresului şi-a ţinut o scurtă şedinţă Consiliul Naţional, în cadrul căruia au fost aleşi doi vicepreşedinţi ai acestui organ de conducere — Vitalia Pavlicenco şi Anatol Vidraşcu.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
Declaraţia Congresului al V-lea al Partidului Liberal cu privire la încălcarea drepturilor omului la informare prin sistarea retransmiterii postului TVR1 şi participarea PL la mitingul de protest din 10 noiembrie curent Declaraţia Partidului Liberal în legătură cu manifestările antiinvestiţionale ale partidului de guvernămînt şi cu sistemul corupt din justiţie