Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 17 ianuarie 2007
Partidul LiberalPartidul Liberal condamna atacul banditesc asupra publicatiei “Timpul de dimineata” de pe data de 15 ianuarie 2007, actele de vandalism comise in sediul redactiei, precum si amenitarile la adresa jurnalistilor publicatiei. Acest atac se inscrie in seria abuzurilor comise impotriva publicatiei Timpul si in linia politica a guvernarii comuniste de strangulare a libertatii presei: (epurarile de la compania Teleradio Moldova, distrugerea posturilor Antena C si Euro TV, hartuirea posturilor Vocea Basarabiei, PRO TV, TV 7, presiunile continue asupra presei scrise si a jurnalistilor etc)

Partidul Liberal considera ca scopul acestui atac a fost intimidarea jurnalistilor, crearea unei stari de tensiune pentru impiedicarea desfasurarii activitatii. Acest atac este cu atat mai grav, cu cat jurnalistii au fost amenintati cu moartea, in conditiile in care, in anul 2004 asupra jurnalistei de ivestigatie de la publicatia Timpul, Alina Anghel, a fost comisa o tentativa de omor.

De asemenea, regretam faptul ca fortele de ordine nu au actionat in sensul apararii jurnalistilor, ci dimpotriva i-au favorizat pe atacatori, ceea ce decredibilizeaza institutia politiei si autoritatea statului. Acest lucru este cu atat mai grav, cu cat, deja s-au format precedente in care, in mod similar, jurnalistii de la Teleradio Moldova fiind atacati in august 2004, nu au fost aparati de politie.

Este de neinteles ca asemenea reactii violente au avut loc ca urmare a publicarii a doua articole, fiind complet inexistenta reactia fata de crimele comuniste comise impotriva bisericii in perioada 1940 — 1989, cand au fost inchise, furate, pangarite si ditruse lacasele de cult, iar cei care isi pastrau credinta — prigoniti si persecutati.

Biserica este separata de stat, de aceea este mai mult decat ingrijorator faptul ca Mitropolia Moldovei a negat acest lucru, si prin pozitia sa, a manifestat obedienta fata de puterea politica. De asemenea este alarmant faptul ca Mitropolia Molovei a incuviintat atacul comis asupra publicatiei Timpul si a incurajat actiunile de violenta, facand trimitere in acest sens, chiar la domnitorul Stefan cel Mare, ceea ce este indamisibil.

Partidul Liberal se solidarizeaza cu jurnalistii de la Timpul, precum si cu toti jurnalistii care gandesc liber, promoveaza libertatea, apara valorile democratice si rezista in fata presiunilor si intimidarilor regimului comunist. Ne exprimam regretul fata de cele intamplate si facem un apel catre organismele internationale sa nu permita degradarea continua a situatiei presei in Republica Moldova.

Serviciul de presă al PL
Declaratie privind condamnarea regimului comunist sovietic de ocupaţie Comunicat de presă al Partidului Liberal