Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă cu privire la aniversarea a 148 de ani de la Unirea Principatelor Române

|versiune pentru tipar||
PL / 24 ianuarie 2007
Partidul LiberalCu prilejul aniversării a 148 de ani de la realizarea unirii principatelor române prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza la 24 ianuarie 1859, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) adresează un mesaj de salut şi felicitare tuturor românilor.

În acea zi istorică, generaţia paşoptistă a pus bazele României Moderne, continuând ideea voievodului Mihai Viteazul, apropiind, astfel, unificarea românilor într-un singur stat.

Prin urmare, data de 24 ianuarie reprezintă o piatra de temelie a României Mari. Noi, urmaşii acelor timpuri de înaltă graţie naţională avem datoria de a duce acest ideal sfânt al poporului nostru mai departe, de a nu lăsa în umbră nimic din elanul acelor vremuri de glorie.

În aceste condiţii, considerăm integrarea europeană a României ca un eveniment continuator al marilor realizări istorice.

Noi, OTPL dorim Patriei Mamă şi românilor de pretutindeni un viitor strălucit şi plin de evenimente de înaltă conştiinţă naţională. Fie ca spiritul datei de 24 ianuarie 1859 să călăuzească, mereu, poporul nostru.

Serviciul de presă al PL
Comunicat de presă al Partidului Liberal Apel al Partidului Liberal