Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţie privind susţinerea salariaţilor din sfera bugetară

|versiune pentru tipar||
PL / 25 februarie 2007
Partidul LiberalOrganizaţia de Tineret a Partidului Liberal susţine întru totul cerinţele salariaţilor din sfera bugetară ce ţin de majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră că pe an ce trece corpul didactic la fel ca şi întreaga sferă bugetară a Republicii Moldova sunt plătiţi tot mai prost şi mai prost, salariile multor angajaţi nu acoperă nici macar coşul minim de consum, deşi în statistica oficială se arată că produsul intern brut a crescut. Astfel angajamentul guvernării comuniste arătat în platforma electorală din 2001 prin care Partidul Comuniştilor promitea să majoreze salariul în sfera bugetară inclusiv şi cel al pedagogilor de trei ori precum şi să ridice salariul mediu lunar la peste trei sute dolari, au rămas după cum a şi fost o mare minciună pentru a-şi asigura un nou mandat de 4 ani de guvernare.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră întemeiate cererile reprezentanţilor Confederaţiei Sindicatelor din Moldova care au organizat joi 22 februarie 2007 un miting de protest.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal crede că Partidul Comuniştilor se teme de intelectualitatea republicii care în mare parte se afla în sfera bugetară, precum pedagogii, medicii, oamenii de cultură, etc, şi de aceea guvernanţii comunişti o ţin în mizerie pentru a o putea dirija şi manipula pe alocuri.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal cere Guvernului comunist să îndeplinească de urgenţă cerinţele salariaţilor din sfera bugetară abordate şi la mitingul de protest din 22 februarie 2007, ba mai mult, consideră că salariile profesorilor din sfera universitară trebuie să fie egale cu salariile deputaţiilor din Parlamentul Republicii Moldova, iar salariile pedagogiilor din şcoli, gimnazii, licee şi colegii să fie jumătate din salariul unui deputat.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal este convinsă că doar astfel putem scăpa de sărăcia care persistă printre majoritatea intelectualilor, oamenii simpli, copii şi tineret. Numai o astfel de politică poate da specialişti foarte buni în diferite domenii şi un viitor cetăţenilor cu o viaţă decentă, liberă şi alături de popoarele civilizate.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Apel al Partidului Liberal Declaraţie privind susţinerea cerinţelor cetăţenilor care activează în baza de patentă