Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţie privind condamnarea politicii antiromâneşti a comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 25 februarie 2007
Partidul LiberalOrganizaţia de Tineret a Partidului Liberal condamnă politica comuniştilor din Republica Moldova, în frunte cu liderii săi V. Voronin şi V. Stepaniuc de a fonda organizaţii, precum este Comunitatea Moldovenilor din România de etnie moldovenească.

Totodată, condamnăm şi politica de creare a diasporelor moldoveneşti în statele lumii ca o alternativă la diasporele româneşti din care facem parte şi noi, românii moldoveni.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal constată că politica comuniştilor “independenţi” are la bază vechea ideologie a Uniunii Sovietice de distrugere a conştiinţei naţionale a românilor din Republica Moldova. Această politică nu este nimic altceva, decât falsa idee de existenţă a două naţiuni: română şi moldovenească.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal reaminteşte că nimănui, niciodată nu-i va reuşi să şteargă din conştiinţa tinerilor — urmaşii daco-romanilor, noţiunea de român şi existenţa unei singure naţiuni, cea română, chiar dacă locuim, astăzi, în mai multe state.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Declaraţie privind susţinerea cerinţelor cetăţenilor care activează în baza de patentă Declaraţia privind participarea tinerilor in alegerile generale din mai-iunie 2007