Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia privind participarea tinerilor in alegerile generale din mai-iunie 2007

|versiune pentru tipar||
PL / 25 februarie 2007
Partidul LiberalLa ultimele alegeri desfăşurate în anul 2005 pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, numărul de tineri care au ieşit la vot a fost unul redus. Această mică rată de participare a tinerilor la urnele de vot are un şir de cauze:
  1. măsurile nedemocratice luate de actuala guvernare comunistă în vederea împiedicării tinerilor să meargă la vot;
  2. tinerii s-au dezamăgit în actuala clasă politică, ei nu cred că votul lor ar schimba ceva în rezultatele alegerilor;
  3. indiferenţa tinerilor de ceea ce se intamplă în viaţa social-politică.
Anul 2007 este anul politic cu o miză deosebită, căci vor avea loc alegerile locale şi municipale din Republica Moldova. Tradiţional, fiecare scrutin in Republica Moldova este o bătălie pentru apărarea fragilei noastre democraţii în care rolul de apărător in anul acesta trebuie să revină tineretului. Astfel, pentru a nu ceda şi de data aceasta realizările democratice pe care le-am cucerit cu mare greu in anii 90 in faţa autoritarismului sovietic comunist, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal indeamnă tinerii să se implice în lupta politică pentru a realiza multaşteptata Schimbare prin participarea la alegeri.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră că elementele cheie ale unei democraţii sunt participarea politică şi responsabilitatea civică, de aceea indeamnă toţi tinerii, cu dreptul de vot, să participe la alegerile locale şi cele municipale ce vor avea loc în mai-iunie 2007, pentru că fiecare vot contează în realizarea schimbării mult aşteptate de către toţi cetăţenii noştrii şi în primul rand de tineret. Schimbarea ce ar insemna constituirea unui veritabil stat de drept, bazat pe principiile democratice, stat membru al UE, NATO, in cadrul cărora este asigurată viaţa decentă, securitatea cetăţeanului şi stabilitatea social-economică.

Pentru a avea alegeri libere şi democratice Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal cere guvernării comuniste:

  1. efectuarea unei campanii, permanente, de informare a tinerilor privind importanţa participării lor la alegeri;
  2. rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii (precum lipsa locurilor de muncă, sărăcia, oferirea oportunităţilor de a se încadra în societate etc.).
  3. realizarea dreptului de vot garantat de Constituţia RM, tineretului la locul de studii,care nu au viză de reşedinţă permanentă şi îşi fac studiile la licee, colegii, gimnazii, universităţi, academii.
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră că importanţa votului tinerilor la alegerile de toate nivelurile este colosală, dacă dorim, intr-adevăr să se producă, shimbarea clasei politice, de aceea tineretul trebuie să meargă la alegeri pentru a-şi exprima alegerea făcută. Partidul Comuniştilor se află la guvernare din cauza absenteismului tinerilor la alegerile parlamentare 2005, de aceea Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal cheamă tineretul să conştientizeze acest fapt şi să nu admită la putere obţinerea puterii locale şi de data aceasta de către nomenclatura comunistă. Viitorul aparţine in majoritate tineretului, de aceia, noi tinerii nu avem dreptul să fim indiferenţi de cine va fi la putere, nomenclatura comunistă-comsomolistă şi sateliţii lor care apără în continuare interesele imperiului rus s-au partidele care vor să ducă la bun sfârşit construcţia statului de drept şi democratic unde drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt prioritatea statului şi nu în ultimul rand, a celor care conduc acest stat, incepand de la primarul satului şi terminând cu preşedintele statului.
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Declaraţie privind condamnarea politicii antiromâneşti a comuniştilor din Republica Moldova Declaraţie privind păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor