Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă privind susţinerea cerinţelor protestatarilor privitor la majorarea pensiilor

|versiune pentru tipar||
PL / 18 iunie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal susţine cerinţele protestatarilor privitoare la majorarea pensiilor şi condamnă acţiunile violente, brutale şi total nejustificate ale forţelor de ordine, săvârşite ieri, 17 iunie, împotriva bătrânilor protestatari — membri ai organizaţiei “Salvgardare”. PL consideră că este inadmisibil ca, într-un stat de drept şi democratic, să se procedeze de o asemenea manieră totalitaristă şi tipic comunistă de înăbuşire a protestelor populare care abordează cea mai gravă problemă — sărăcia.

PL consideră că acţiunile violente prin care sunt înăbuşite aceste proteste îndreptate împotriva cerinţelor obiective ale unor categorii de oameni, ajunşi în pragul înfometării şi al disperării, reprezintă simptome de agonie ale guvernării comuniste.

PL consideră ca numărul persoanelor în etate care se află la limita sărăciei este în continuă creştere, deoarece ponderea populaţiei vârstnice de la 65 ani şi peste, din anul 2000 până în anul 2008, s-a majorat cu 27,3 mii de persoane iar inflaţia în ultimele luni a atins cote greu de suportat chiar şi pentru acele categorii de populaţie care până mai ieri se considerau că pot rezista în această sărăcie.

PL cere guvernării comuniste să-şi îndeplinească de urgenţă promisiunile electorale, majorând astfel pensiile, salariile şi bursele promise şi să înceteze acţiunile violente împotriva cetăţenilor care nu cer decât dreptul la o viaţă decentă, promisă de guvernarea comunistă şi garantată de Constituţia Republicii Moldova.

Departamentul de Comunicare al PL
Partidul Liberal se opune intenţiei guvernării comuniste de a închide peste 120 de şcoli din republică Declaraţie privind susţinerea agricultorilor care îşi apără dreptul la existenţă