Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţie privind susţinerea agricultorilor care îşi apără dreptul la existenţă

|versiune pentru tipar||
PL / 20 iunie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal este solidar cu fermierii care au pichetat joi, 19 iunie, Parlamentul Republicii Moldova nemulţumiţi de preţul mic de achiziţie a producţiei agricole.

Partidul Liberal atenţionează că în cazul în care guvernul comunist nu va elabora urgent politici eficiente pentru a redresa situaţia din sectorul agrar, consecinţele vor fi dezastruoase: tot mai mulţi fermieri vor renunţa să-şi cultive pământul; mii de ha vor rămâne în paragină şi sute de mii de oameni fără unica sursă de venit.

Politica comuniştilor de a ignora sectorul agricol a determinat RM să importe numai în primele cinci luni ale anului 2008 produse alimentare în valoare de două miliarde de lei.

PL atrage atenţia asupra faptului că scumpirea pe piaţa mondială a motorinei şi benzinei este încă o povară grea pentru ţărani, iar guvernarea comunistă ignoră cu nepăsare necesităţile fermierilor şi nu le vine în ajutor prin micşorarea accizelor la aceşti carburanţi. Astfel, de cele mai multe ori, fermierii sunt nevoiţi să muncească fără a-şi recupera cheltuielile.

Nici după seceta din vara anului trecut comuniştii nu s-au întors cu faţa la ţărani pentru că ajutoarele umanitare, care trebuiau să fie distribuite în cele mai afectate raioane, au ajuns pe mâna unor agenţi economici.

PL consideră că partidul comunist intenţionat îi lasă în prag de disperare pe întreprinzătorii mici şi mijlocii pentru a-i putea manipula mai uşor şi pentru a-i determina să plece peste hotarele republicii.

PL susţine iniţiativa fermierilor de a nu mai accepta bătaia de joc a guvernului comunist şi de a ieşi în stradă până când nu le vor fi împlinite toate cerinţele.

PL este convins de faptul că subvenţionarea agriculturii în RM, aşa cum se practică în ţările UE, este unica posibilitate de a depăşi criza socio-economică în care se află această ramură.

PL cere Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău:

Departamentul de comunicare al PL
Comunicat de presă privind susţinerea cerinţelor protestatarilor privitor la majorarea pensiilor Declaraţie privind uzurparea puterii în Consiliul Municipal Chişinau de către gruparea comunista