Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Numărul membrilor Partidului Liberal este în continuă creştere

|versiune pentru tipar||
PL / 28 iulie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 27 iulie, au avut loc Conferinţele Filialelor Teritoriale ale Partidului Liberal din raioanele Teleneşti şi Ialoveni.

Pe agenda de lucru a acestor conferinţe au figurat teme precum: buna organizare a activităţii de primire în rândurile PL a noilor membri, în condiţiile în care numai în ultimul an în majoritatea Organizaţiilor Teritoriale s-a dublat numărul cererilor depuse de cetăţeni; alegerea unor lideri de structuri teritoriale; necesitatea consolidării organizaţiilor teritoriale ale PL din nordul republicii; importanţa informării cetăţenilor despre tot ce se întâmplă astăzi în republică, dar şi în ţările Uniunii Europene; activitatea PL în ceea ce priveşte mobilizarea cetăţenilor de a participa activ la viitoarele alegeri parlamentare.

La Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PL din Teleneşti, Mihai Ghimpu, preşedintele PL şi Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele PL s-au întâlnit cu membrii şi simpatizanţii partidului. Între altele, oamenii şi-au exprimat indignarea în legătură cu felul în care sunt gestionaţi banii alocaţi raionului Teleneşti, deoarece nu se investeşte nimic în infrastructură, nu sunt create noi locuri de muncă, condiţiile de viaţă devin din ce în ce mai grele. Cei prezenţi la conferinţă au condamnat politica de discriminare aplicată de Guvern faţă de localităţile unde PCRM a pierdut alegerile din 2007.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a vorbit despre degradarea situaţiei economice din Republica Moldova în perioada condusă de comunişti, dar şi despre înrăutăţirea situaţiei din învăţământ: “După ce am luptat ani în şir pentru a ne apăra dreptul de a vorbi în limba română şi de a scrie cu grafie latină, astăzi mai avem miniştri care nu cunosc şi nu vorbesc limba oficială a Republicii Moldova, rămânem izolaţi de România şi UE”. Mihai Ghimpu a mai menţionat faptul că economia Republicii Moldova este monopolizată de către guvernarea comunistă şi apropiaţii ei, economia nu se dezvoltă şi din motivul că în tot acest timp nu au fost create condiţii pentru atragerea investiţiilor străine, banii care vin de la conaţionalii noştri care muncesc peste hotarele republicii, din lipsă de încredere în funcţionarea justiţiei, sunt direcţionaţi spre consum şi nu spre investiţii. Mihai Ghimpu a reiterat faptul că numai scăpând de actualul regim comunist vom putea salva Republica Moldova şi-i vom putea construi împreună un viitor european. PCRM nu a făcut nimic în toţi aceşti ani pentru a liberaliza economia, nu a permis ca justiţia şi mass-media să fie independente, aceste probleme ajungând şi în vizorul Uniunii Europene, dar şi al Consiliului Europei. Conferinţa l-a ales în calitate de preşedinte al Filialei Teritoriale Teleneşti a Partidului Liberal pe Gheorghe Popa, iar în calitate de vicepreşedinţi pe Tudor Roşca, Ion Chiperi, Andrei Barilov şi Nicolae Cotiujan.

La Conferinţa Filialei Teritoriale a PL din Ialoveni, Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal şi Primarul General al Municipiului Chişinău, şi Vitalie Lavric, preşedintele Filialei Teritoriale a PL din Ialoveni au discutat cu membrii şi simpatizanţii PL despre problemele cu care se confruntă în prezent municipiul Chişinău, despre încercările comuniştilor şi a aliaţilor lor de a bloca activitatea Primăriei, despre încercările lor disperate de a-l compromite pe primarul general şi, implicit, pe Partidul Liberal.

Dorin Chirtoacă şi-a exprimat convingerea că numai prin eforturi comune vom reuşi să aducem schimbarea în 2009. De asemenea, el a menţionat faptul că, după un an de activitate, nimeni dintre oponenţii politici nu a putut să-l acuze de ilegalităţi, pentru că, spre deosebire de actualii guvernanţi, Partidul Liberal se conduce întotdeauna după lege.

Oamenii prezenţi la întrunire au vorbit despre necesitatea schimbării la nivelul întregii republici, deoarece în toţi aceşti ani de guvernare comunistă nu s-a făcut nimic pentru a apropia RM de UE şi valorile europene, pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale oamenilor simpli. Dimpotrivă, guvernanţii comunişti au monopolizat mass-media, economia, continuă să controleze justiţia, nu au făcut nimic pentru a crea un climat investiţional favorabil atât pentru agenţii economici autohtoni, cât şi pentru cei străini.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Buletinul Informativ “Partidul Liberal” a fost prezentat cititorilor Declaraţie privind îngrădirea dreptului la studii universitare în Republica Moldova