Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal este alături de sinistraţii din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 4 august 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal îşi exprimă compasiunea faţă de tragedia sinistraţilor din Republica Moldova, concentrându-şi atenţia şi eforturile întru susţinerea lor. Astfel, timp de 4 zile, în perioada 31 iulie-3 august curent, un grup de tineri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, au acordat ajutor cetăţenilor din Criva şi Drepcăuţi în ceea ce priveşte salvarea bunurilor din casele dărâmate sau demolate, pomparea apei şi nămolului din beciuri, fântâni şi curţi. În afară de acest ajutor, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Gimpu, a repartizat câte 500 de lei pentru fiecare familie rămasă fără adăpost, din localităţile Drepcăuţi şi Criva.

Acest ajutor financiar face parte din donaţia în sumă de 100 mii de lei, pe care Mihai Ghimpu, a oferit-o în beneficiul sinistraţilor din propriile venituri.

Pe lângă aceasta, din sumele de bani donate de membrii Partidului Liberal au fost procurate şi distribuite trei pompe, cu o capacitate de pompare de 30 metri cubi pe oră. Două din aceste pompe au fost repartizate localităţilor Drepcăuţi, Criva, Lipcani.

Amintim că şi consilierii din fracţiune PL în cadrul Consiliului Municipal Chişinău, au donat în contul sinistraţilor câte 1000 de lei. Iar vicepreşedintele PL, primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a oferit un salariu lunar în beneficiul populaţiei din zonele afectate de inundaţii. Totodată, şi-au manifestat dorinţa de a se alătura PL şi simpatizanţi ai partidului din diferite ţări ale lumii. Astfel, Nina Gorincioi, originară din RM, împreună cu alţi moldoveni aflaţi în Italia, au demarat campania de colectare a fondurilor pentru cei afectaţi de calamităţile naturale din republică.

Campania de ajutorare a sinistraţilor din RM iniţiată de Partidul Liberal continuă. Totodată, PL cheamă toţi cetăţenii din republică şi din străinătate, în special oamenii de afaceri, să dea dovadă de compasiune în scopul sprijinirii populaţiei suferinde din raioanele inundate.

Departamentul de comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Declaraţie privind îngrădirea dreptului la studii universitare în Republica Moldova Constituirea Filialelor Cahul si Leova a Organizatiei de femei a Partidului Liberal (OFPL)