Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Constituirea Filialelor Cahul si Leova a Organizatiei de femei a Partidului Liberal (OFPL)

|versiune pentru tipar||
PL / 4 august 2008
Partidul Liberal

In urma Conferintei de constituire a OFPL, filiala Cahul, presedinta a filialei a fost aleasa Galina Hancu, iar vicepresedinte — Victoria Ivancioglo, Aliona Serbina si Ala Bercaru. Secretara coordonator este Alina Burlacu.

La Conferinta au participat doamne din satele: Tatarasti, Cotihana, Slobozia Mare, Badicul Moldovenesc, Colibasi, Baurci-Moldoveni, Vadul lui Isac, Andrusul de Jos, Pelinei si din orasul Cahul.

Presedinta a filialei Leova a OFPL a fost aleasa Laima Cretu si viceoresedinte Tatiana Buza si Maria Mortu. Secretara coordonator — Tatiana Juganaru. La conferinta au participat doamne din satele: Romanovca, Sarata Noua, Saratica Noua, Filipeni, Orac, Raducani si orasul Leova.

La conferinta a participat, de asemenea, Corina Fusu, membru al Biroului Permanent al Partidului Liberal.

Anterior, femeile liberale au participat la semninarul “Consolidarea capacitatilor politice ale femeilor liberale”, organizat de Institutul Republican International in Moldova ( IRI ). In prezentarea sa Steven Rader, Director de program, IRI Moldova, a vorbit despe faptul ca femeile nu au aceleasi posbilitati de a se implica in politica precum o au barbatii. Rolul femeilor in vita interna de partid si cea politica este unul foarte important, pentru ca ele vad cu alti ochi realitatea, mai ales in ce priveste sfera sociala, si aceste viziuni trebuie sa razbata la nivelul institutiilor care iau decizii. Femeile reprezinta majoritatea membrilor activi a unui partid in campaniile electorale, iata de ce ele trebuie sa stie sa se organizeze eficient. Profesionalizarea, fortificarea capacitatilor si competentelor trebuie sa fie o strategie de baza a Partidului Liberal. “ Totodata femeile trebuiesc promovate pe listele partidului in campaniile electorale si sprijinite in accederea lor la functii decizionale”, este de parere Steven Rader.

Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal este alături de sinistraţii din Republica Moldova Declaraţia PL privind susţinerea principiului de integritate teritorială a Georgiei