Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Caravana “Retragerea armatei ruse din Republica Moldova”

|versiune pentru tipar||
PL / 3 octombrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal desfăşoară duminică, 5 octombrie, Caravana “Retragerea armatei ruse din Republica Moldova”. Startul va avea loc la ora 9.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Membrii Partidului Liberal, îmbarcaţi în 65 de maşini, se vor deplasa în toate raioanele şi în mai multe localităţi din republică pentru a informa cetăţenii despre pericolul pe care îl reprezintă aflarea trupelor militare ruse în stânga Nistrului şi despre consecinţele care pot fi cauzate de prezenţa acestora.

Partidul Liberal consideră că prezenţa armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova este principalul obstacol în calea integrării noastre în structurile euro-atlantice şi afirmă cu tărie că armata rusă poate fi evacuată dacă toţi cetăţenii vor cere Rusiei să-şi respecte angajamentele asumate în momentul acceptării Rusiei în 1996 ca membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi la Summitul OSCE de la Istanbul din anul 1999.

Acţiunea de protest şi de mobilizare a opiniei publice organizată de PL se va încheia în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău, unde membrii şi simpatizanţii PL se vor aduna la ora 19.00 pentru a aprinde câte o lumânare în memoria celor care şi-au pierdut viaţa de pe urma acestei armate de ocupaţie.

În acest context, informăm reprezentanţii mass-media că vom asigura locuri pentru ei în autoturisme, pentru a putea reflecta pe larg acest eveniment.

Departamentul de comunicare al PL
Declaraţia PL privind necesitatea retragerii complete, necondiţionate şi imediate a Armatei Ruse de pe teritoriul R.Moldova Comunicat de presă al PL privind reţinerea de către poliţie a participanţilor la Caravana “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM”